Iwk4
22:41, 19 sty 2016

Łuki, wiem, jak działa wystawa, bo miałam okazję obejrzeć filmiki z tworzenia ogrodu wystawowego:
Kwiaty pędzone, po to by zakwitły na ten moment, kiedy jest wystawa. Wybierane najlepsze okazy, roślinki sadzone doniczka przy doniczce, sadzonki ustawiane dla sprawdzenia, jak ze sobą zagrają, dopiero wtedy sadzone. Przycinane do ostatniej chwili, aby nic nie wystawało, nie patrzyło w niewłaściwą stronę

Masz rację, ze rabata bylinowa jest chyba najtrudniejszą rabatą w tworzeniu, aby rośliny kwity jak najdłużej i zawsze było pięknie. mi się nie udało rok temu takiej stworzyć. Zachwycała mnie latem, potem nie byo co focić. Dlatego podglądałam twoje poczyniania i chłonęłam wszystko dokąłdnie.

Twoja rabata mnie zachwyciła z pierwszym spojrzeniem. I właśnie ty Łuki przeniosłeś połączenie form na niej z CHFS

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/933439/original.JPG
Potrafiłeś połączyć kulki bukszpanowe z bylinami i trawami i to ci pięknie wyszło. Brawo dla ciebie.

Ta rabata , ach, ... gdybym potrafiła jej cząstkę przenieść do mnie. ...
Może kiedyś się uda. Niestety, nie pojadę z listą do szkółki i nie kupię wszystkich roślinek na takie nasadzenia. U mnie wszystko małymi kroczkami