Musiałam się cofnąć do projektu. Faktycznie w donicy zaplanowany jest bukszpan. W tej chwili mam tam carex FC i tak zostanie . Donicy ruszać nie będę. Jak hortki się rozrosną, pewnie FC też będzie trzeba wyeksmitować
Ten projekt ogólny zarys ma fajny. Zastanawiam się jeszcze, jak brązowe trawki turzyca milk chocolate będą grać z red baronem? Tego też nie jestem pewna. Chodzi mi cały czas po głowie szałwia, kwiatki wg propozycji chyba są ok. A może tylko jeden rodzaj trawy? Może tylko ten carex dać? Albo hakone? Tylko hakone wolno przyrasta i chciałam w innym miejscu ją
Sylwia pisała, ze można modyfikować wg własnych doświadczeń. Ja nie mam tej turzycy milk chocolate. Ona jest zimozielona (jeśli tak o brązowej trawce można powiedzieć)
Red baron późno startuje.
Sylwia, byłam w ogrodzie Ewy tego lata. Hortki tak duże, jak ja, gdy stałam przy nich. Cięte co roku. Ewa pisze, że zdjęcie z 2013 roku. Obecne robiłam telefonem. Gorsze jakościowo - sierpień 2015:
Ewa, limki już rosną. I ja chcę, aby tam była ściana z hortek. Mi to pasuje. Tylko w projekcie za limkami jest berberys i on nie będzie widoczny zza hortek i nie ma tam dla niego miejsca. On jest ładny. Sam pomysł na niego wykorzystam w innym miejscu.
Ewa, tnę poniżej lini przemarznięcia nad zewnętrznym oczkiem. To rabatowe. Jak są za wysokie, to max. nad piątym.
Pnące inaczej się tnie. Tylko boczne pędy, a przewodniki główne podwiązujesz poziomo. Widziałaś filmiki od Ren?
Ale to jeszcze czas.