Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

06:37, 01 mar 2016
Iwk4 napisał(a)

nie mam u siebie róż różowo-brzoskwiniowo-morelowych ....ale jak patrze na ten zestaw ....to z granatowa szałwią ...upssss może być taka rabata hitem lata ...będę u ciebie podziwiać te róże

pikowanie stipy ....po co? przecież sadzonki podrosną i będzie za co złapać
kosolka 07:25, 01 mar 2016

Iwonka, a moje wykiełkowane stipy padły. Naprawdę za głupia jestem - nie mam pojęcia co robię źle. Gdy wykiełkowały przeniosłam je z garażu na słoneczny parapet. Codziennie podlewałam zraszaczem - nie za mocno, nie za słabo. Po kilku dniach padły. Zwiotczały, pokładły sie i w sumie zanikły.
olga80 07:26, 01 mar 2016

Iwonka jeśli pozwolisz to ukradnę od Ciebie to zestawienie z Abrahamem. Ładnie się komponują razem
Tekst czytałam już wcześniej o pikowaniu też uśmiałam się do łez. Pozdrawiam i miłego wtorku
lojalna_ 07:35, 01 mar 2016

Iwka haha ja czekam az długie włosy ma i sie nie przejmuje )))

Tys skrupulatna kobitka masz to we krwi )))) nie oszukuj sie lubisz to ))))
Anusia 07:36, 01 mar 2016

kosolka napisał(a)
Iwonka, a moje wykiełkowane stipy padły. Naprawdę za głupia jestem - nie mam pojęcia co robię źle. Gdy wykiełkowały przeniosłam je z garażu na słoneczny parapet. Codziennie podlewałam zraszaczem - nie za mocno, nie za słabo. Po kilku dniach padły. Zwiotczały, pokładły sie i w sumie zanikły.

Moje nie chcą wykiełkować, wyszły w sumie cztery sztuki. Wysłałam część Gosi- Gdzieś na końcu świata. Jej wzeszły ładnie. Ja chyba za głęboko posiałam i chyba za dużo mają wody.
margaretka3 08:26, 01 mar 2016

kosolka napisał(a)

Olu, nie musiałaś zrobić źle. Mogła po prostu dopaść je zgorzel siewek. Patogeny mogły być już w ziemi, choroba zaatakowała w sprzyjających dla niej warunkach.
Mnie w jednej donicze teraz chyba się pojawiła, bo zaczynają mi po kolei więdnać siewki. Łodyżka na wysokości ziemi i tuż nad nią brązowieje i zasycha, a potem cała siewka. Ratunkiem dla pozostałych siewek jest jak naszybsze ich przepikowanie do świeżej ziemi.
Mirka 08:39, 01 mar 2016

Poranny relaks przed pracą po przeczytaniu tekstu o pikowaniu stipy.Ja Iwonko też pikuję stipę jak jest większa.Milego dzionka.
Iwk4 10:57, 01 mar 2016

Ja czekać na pewno będę dłużej na stipę. Ten tekst jest Dorotki

Mi się nie spieszy z pikowaniem. Niech urośnie porządnie. I będę sadzić po kilka do wielodoniczek.

Ola, mi też w stipie zrobiło się coś dziwnego. W środku puste miejsce. Myślałam, że za mocno zasypałam ziemią. Zaczęłam oglądać i zmarnowałam siewki. Teraz dosiałam w tym pustym miejscu nasionka.
Rok temu wschody były bardziej równe.
ag_zie 11:39, 01 mar 2016

Dobrze że poczytałam o stipie bo już chciałam swoją pikować (siana 10.02)) a teraz to poczekam co by swojej cierpliwości nie nadużywać zostawię dla dzieci
MirellaB 12:17, 01 mar 2016

Dorotka postraszyła tym pikowaniem. Zacznę to robić to sama ocenię co i jak, ale wydaje mi się, że to faktycznie dla cierpliwych i wytrwałych.

A może i ja się taką okażę

Jakoś nie mogę się zebrać, żeby zacząć pikować