Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 14:25, 09 lut 2015

Edytko, też odmachuję

Toszko, dziękuję za dobre rady
Toszka 14:30, 09 lut 2015

Pilnuję tych szpilek jak oka w głowie, bo nowych namiotów już nie będzie. Altanka trwalsza
kosolka 14:32, 09 lut 2015

Dzień dobry Iwonko! Zdrowa już? Wypoczęta?
Iwk4 14:38, 09 lut 2015

Dorotko, wiosną będę podglądać twoje sadzonki

Beatko, czytam że chcesz się skusić z siewem, więc powodzenia

Ja w zeszłym roku trafiłam w Obi na fajną cenę dnia. Kupiłam sześciopak młodej lawendy za 11,99. Jeszcze nie wiedziałam, ze jest taka fajna. Szkoda, bo bym kupiła więcej. Może w tym roku też będzie wiosną.
Najpierw posadziłam w donicy:

Szybko zaczęła rosnąć i musiałam ją przesadzić do ziemi. Wsadziłam na nową rabatę, gdzie później dosadziłam róże:

Kwitła dwa razy w sezonie, pięknie się rozrosła.

Iwk4 14:40, 09 lut 2015

Toszka napisał(a)
Pilnuję tych szpilek jak oka w głowie, bo nowych namiotów już nie będzie. Altanka trwalsza

Ha, ha
A nie można takich osobno kupić ? Oj, mam plan trzyletni na moje rabaty, przydałoby się coś nieco rozmnożyć w tym roku, bo kasy zabraknie na wszystkie chciejstwa Szpilek będzie potrzebnych sporo
Iwk4 14:46, 09 lut 2015

kosolka napisał(a)
Dzień dobry Iwonko! Zdrowa już? Wypoczęta?

Hej Olu, narzekanie byłoby nudne, antybiotyk zakończony, ale kaszel został. Być może, że jak wyszłam na chwilkę po dwóch tygodniach, to mnie kurcze zawiało. Od wczoraj dodałam czosnek do mojego Menu. Mam nadzieję, że będzie już lepiej.
Słoneczko dziś pięknie świeci, może wiosna w końcu będzie.
Najstarszy wczoraj jechał do Norwegii, rano dostałam SMS-a, ze w Szwecji piękna wiosna, więc jest nadzieja
Karol99 14:52, 09 lut 2015

Ja podobną kupiłem w Lidlu zeszłego roku. Parę sadzonek wypadło, reszta jak na razie trzyma się dobrze.
Ewa777 14:54, 09 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, byłam na Szadółkach w O i nie widziałam. Ale bardzo dziękuję za propozycję. Dostałam nasionka od Joasi, już wysiałam 2 lutego. Nie wytrzymałam. Na razie wysiałam stipę od Joasi i werbenę od Małgosi z Kubusiowa. Jeszcze nic nie widać, ale chyba za wcześnie
O nasionka pytała się wyżej Aneta.

O tym samym obi myślałam, bo jest najbliżej mnie Więc nici z takich zakupów.
MirellaB 15:03, 09 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

O sposobie takiego ukorzeniania hortensji pisała Danusia. Nawet próbowałam tak zrobić jesienią, a potem mojej suni Toli się chyba nie spodobało i mi przekopała kawałek razem z ukorzenianą hortensją. Popatrzyłam wtedy na nią takim groźnym wzrokiem, to mi jeszcze cebulki wiosennych małpa jedna przekopała. Ach, te nasze zwierzaki
Będę w tym roku jeszcze raz musiała od początku ukorzeniać A i muszę rozbroić namiot. Wreszcie mi się do czegoś przyda

Ile bym dała, żeby moja Biga mi coś zbroiła w ogrodzie, bym nie była na nią zła, niestety miesiąc już jej nie mam - bardzo ciężko chora odeszła.
Iwonka podaj mi link do ukorzenienia hortensji, może też spróbuję.
Iwk4 15:06, 09 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Ja podobną kupiłem w Lidlu zeszłego roku. Parę sadzonek wypadło, reszta jak na razie trzyma się dobrze.

Ona trochę różni się od tej ze szkółki kolorem. Ta ze szkółki po 5 zł wyglądała trochę na starszą, albo to był inna odmiana:
Ta ze szkółki miała bardziej intensywny kolor. Tutaj w towarzystwie róż: