Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:07, 07 lut 2015

Urszulla napisał(a)

Imponujące to podsumowanie zaglądnęłam bo często widuję Cię wśród postów. Wątek masz niestety pokaźny, zdążyłam obejrzeć ostatnie zmagania z rabatą pod oknem wybory iście ogrodowiskowe i pewniakipodobało mi się planowanie.

Ula, witam u mnie. Bardzo mi miło Niestety, stron się uzbierało, ciężko być na bieżąco czasami, ale zapraszam od teraz, idzie wiosna, będzie łatwiej na bieżąco śledzić poczynania.
Tutaj, gdybyś miała ochotę, opisałam rewolucję rabaty e-Musiowej. Tak od maja przerabiam mój ogródek sprzed ery ogrodowiskowej, czyli nijaki Pozdrawiam.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=323 (post 4)
Iwk4 17:16, 07 lut 2015

isia33 napisał(a)

Miło mi Ale mój ogródek też nie jest zbyt duży, cała działka ma 10 arów, w tym ta cała masa kostki U mnie też będą zmiany, na razie kombinuję na kartce. Jutro jadę do mamy, będę miała dzieci z głowy (starszy kuzyn, idol) to porozmawiamy. Pozdrawiam.

Rozumiem, ze będziesz odpoczywać od obowiązków domowych? Miłego weekendu życzę
polinka 17:42, 07 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Beatko, ja z przodu mam faliste, choć je w zeszłym roku ciut prostowałam , potem zaczęłam robić linie proste i odkryłam, ze takie wolę Ogród mały, więc tak jest lepiej. A z przodu zmienię, jak już wszystkie zaplanowane rabaty zrobię. Przecież nie mogę robić co chwilę rewolucji na tej samej rabacie, bo roślinki padną

Lawendę też mam pierwszy rok, próbowałam robić sadzonki, ale chyba zimy nie przetrwały. Będę szukać siewek przy matecznych lawendach

Iwonka można, można robić co chwilę rewolucję na jednej rabatce

Ale Ty masz już tyle zaplanowane na ten rok, że rewolucje sobie zostaw na kolejny
Iwk4 18:05, 07 lut 2015

polinka napisał(a)

Iwonka można, można robić co chwilę rewolucję na jednej rabatce

Ale Ty masz już tyle zaplanowane na ten rok, że rewolucje sobie zostaw na kolejny

Polinko, święta prawda.
To już plan trzyletni
MirellaB 18:10, 07 lut 2015

Iwonka fajnie masz, że Twój M Cię nie ogranicza w ogrodowych rewolucjach. U mnie jak już jest coś posadzone to najlepiej na zawsze. Ale i tak przesadzam pod nieobecność mojego M ☺
Iwk4 18:25, 07 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Iwonka fajnie masz, że Twój M Cię nie ogranicza w ogrodowych rewolucjach. U mnie jak już jest coś posadzone to najlepiej na zawsze. Ale i tak przesadzam pod nieobecność mojego M ☺

No widzisz? Wszystko się da
Urszulla 19:35, 07 lut 2015

E-Musiowa rewolucja też mi się podobała za dwa lata rabata będzie po prostu dojrzała i to Was najbardziej będzie cieszyło fajnie że Twój eM tak ochoczo w tym uczestniczy, niektórzy mężczyźni mają zmysł piękna ogrodniczego i szybko się uczą
i wspaniale zaczęła się przygoda od ścinania tego co zarosłoi podjęcia decyzji aby mieć ogród

do mnie zapraszam na bieżąco bo u mnie takich radykalnych zmian w jednym sezonie nie ma
anetta 20:22, 07 lut 2015

Witaj Iwonko widziałam ze w wątku Raczkujący ogród.... pisałaś że siejesz Stipę, mozna gdzies kupic nasiona czy to własny zbiór? Pozdrawiam Aneta
szemusia 20:47, 07 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Lawendę też mam pierwszy rok, próbowałam robić sadzonki, ale chyba zimy nie przetrwały. Będę szukać siewek przy matecznych lawendach

Mi też nie udało się ukorzenić lawendy, mimo że ponoć dość łatwo się ukorzenia. Siewek też będę szukać, ale jak znam życie, to zdążę usunąć zanim się zorientuję, że to nie chwasty
Dorota123 21:11, 07 lut 2015

A ja myślę, że mnie udało się ukorzenić lawendy, wyglądają całkiem nieźle pod otuliną z gałązek sosnowych. Zobaczymy czy ruszą na wiosnę.