Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Madzenka 06:53, 11 lut 2015

Iwonko pamietasz w jakiej cenie był hydrożel w O? I w jakiej wielkości opakowania?

W sobotę zbroimy się do działania
Iwk4 12:32, 11 lut 2015

Ewo, dziękuję za namiary.

Mirko, jak ty tak długo pracujesz, to w ciemnościach wracasz do domu

Aniu, chyba nie ma większej różnicy między tymi hydrożelami. Te ogrodowe sa z domieszką składników odżywczych i tyle

Polinko, u nas pogoda wiosenna. Sprawdzam codziennie temperaturę. Muszę się spieszyć, bo jeszcze promanal czeka. A ten drugi w +12 musi być stosowany. Po miedzianie. Mam nadzieję, że zdążę

Kasia, Beatko, rozbawiłyście mnie dziewczyny. Pogoda mnie rozpieszcza
Iwk4 12:33, 11 lut 2015

anka_ napisał(a)
Iwonko powiedz mi proszę co ile sadziłaś winobluszcz na pergoli, bo stworzył taką piękną ścianę.

Bardzo bym chciała uzyskać taki efekt na ogrodzeniu.

Aniu, ja sadziłam tam 5 sadzonek. Efekt taki jest po 2-3 latach. Ale korzenie się mocno rozrastają i z każdej gałązki leżącej na ziemi masz potencjalnie następną sadzonkę. Dlatego winobluszcz musisz kontrolować. On też lubi cięcie.
Zobacz, jakie ma korzenie - tu w trakcie oczyszczania donicy z winobluszczu:

Iwk4 12:36, 11 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Iwonko pamietasz w jakiej cenie był hydrożel w O? I w jakiej wielkości opakowania?

W sobotę zbroimy się do działania

Marzenko, to były niewielkie paczuszki z domieszką różnych składników, po ok. 6 zł. Dziś jadę do dużego miasta, jeśli mi się uda, to wejdę i sprawdzę wagę, cenę i rodzaje (było kilka różnych zestawów). Dam wtedy znać. Sama nie kupowałam, bo czekałam na odpowiedź Waldka.
szemusia 12:44, 11 lut 2015

Też się zainteresowałam tym hydrożelem. U mnie ziemi tak z 50 cm, a niżej to z reguły sam piasek Ciekawe, czy będzie w większych opakowaniach, do zasilenia ogrodu trochę tego trzeba... Takich małych paczuszek po 6 zł - nawet nie wiem, jak obliczyc ilość.
Trąb Iwonko głośno, jak już coś będziesz wiedzieć.
A skoro planujesz wypad do centrum ogrodniczego, to pewnie jakaś roślinka wiosenna się do Ciebie uśmiechnie
Pozdrawiam
siakowa 13:25, 11 lut 2015

ale draznicie lwa tym szykowaniem sie na sobotnie działania u nas sniegu pelno mimo ze juz plucha...pozdrawiam
kosolka 20:12, 11 lut 2015

Iwonka, jak plany sobotnie? Bez zmian? A jakie prognozy pogodowe? U nas w dzień 4 stopnie, ale w nocy ok-2 i tak m być do konca tyg. Więc nic nie zrobię.. Pozdrawiam!
horcia 21:04, 11 lut 2015

Witaj Iwonko u mnie śnieg, śnieg i jeszcze raz snieg. Okropności, zasypało mnie na dobre, wpadam w depresję jak widzę u innych już wiosnę.
Iwk4 22:24, 11 lut 2015

Marzenko, Beatko, właśnie wróciłam z O, porobiłam fotki tym różnym hydrożelom, obsługa się na mnie dziwnie patrzyła, no ale cóż
Jutro rano napiszę co było i jak, bo dziś padam. Właśnie zrobiłam sobie pierwszą dzisiaj kawę (22.15), e-M składa komodę kupioną dziś do jego służbowego pokoju, więc mam chwilkę.

Ola, plany z miedzianem mam nadal, choć fakt, ze bliżej Gdańska jest wiosennie, wcale nie oznacza, ze wiosna jest u mnie w "domu". Podpytuję córci, która została w domu, twierdzi, że jest ładna pogoda i temperatura ok. 8 stopni. To by starczyło. Jutro będę monitorować temperaturę nadal. U e-Ma dziś było słoneczko, miałam uchylone okna przez pół dnia i sprzątałam po malowaniu

Horcia, Kasia, ja nie rozumiem, jak w lutym może jeszcze być śnieg
Według Polinki kalendarza już prace ogrodowe powinniśmy zacząć, a tutaj śnieg sobie zalega. A kysz, niech już sobie idzie

Mirka 23:00, 11 lut 2015

Iwonko pytałaś u Tess o kulki zobacz u mie wstawiłam fotki może coś pomogą