Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

00:21, 02 sie 2014
Zdolny ten Twój mężuś Pochwały dla niego Moja pompka,kratka metalowa,kasta budowlana w garażu,już w tamtym roku przymierzaliśmy się do ciurkadełka i tak zeszło Wiosna zrobimy
Iwk4 16:56, 02 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Zdolny ten Twój mężuś Pochwały dla niego Moja pompka,kratka metalowa,kasta budowlana w garażu,już w tamtym roku przymierzaliśmy się do ciurkadełka i tak zeszło Wiosna zrobimy

Na pewno zrobicie, bo to nie jest trudne, a Sebek nawet umiescił instrukcję wykonania na forum, więc nawet przedszkolak z tą instrukcją by zrobił.
katiaxx 17:30, 02 sie 2014

Pięknie ja też chcę ciurkadełko ale mąż, miałam kiedyś poczytać jak to działa ale ciągle nie mam czasu, mam tyle zaległości : kompost - co prawda syn coś mi mówi że nie do cuchnie, chodzi do jakiegoś kolegi i mówi że w tym rejonie bardzo czuć, muszę poczytać porządnie o różanecznikach ....

To ciurkadełko to na prąd ?
katiaxx 17:32, 02 sie 2014

mnie by sie marzyło takie prostokątne coś jak ma Danusia u siebie ale mąz mnie pogoni, poza tym obawiam się siebie, mam często zapał na początku ale szybko wyparowuje... ogród to na razie początki ale czy za kilka lat będzie mi się chciało plewić ?

18:48, 02 sie 2014
Iwk4 napisał(a)

Na pewno zrobicie, bo to nie jest trudne, a Sebek nawet umiescił instrukcję wykonania na forum, więc nawet przedszkolak z tą instrukcją by zrobił.

Iwonko instrukcja cirkadełka już dawno skopiowana i wklejona w notatnik.Wszystko już było zakupione w tamtym roku.W tamtym roku sporo w ogrodzie zrobiliśmy i już nie było sił na dalsze prace więc zostawiliśmy to na ten rok...a zimą złamałam dość poważnie nogę więc prace wiosenne całkiem się przesunęły a tyle zamierzałam...ale to nie ucieknie
Pozdrawiam i miłego dalszego weekendowania

p.s tutaj skwar niesamowity,nie ma czym oddychać
Iwk4 20:08, 02 sie 2014

Aniu, z noga mam nadzieje, ze będzie lepiej. Mój M od marca leczy palec, jak w maszynę wciągnęło. I jeszcze końca nie widać.
najwięcej pracy jest z doprowadzeniem prądu. Reszta jest juz prosta.
U nas też dziś 35 stopni w cieniu. Idzie paść normalnie.

Kasiu, Danusi oczko jest cudne, ale bardzo drogie w wykonaniu i to przez ich firmę. Myślałam o namiastce czegoś podobnego i zrezygnowałam. Ja mam w ciurkadelku taka pompkę jak do akwarium, bo taka miałam w domu.
A jeśli chodzi o kompost, to ja zbieram odpadki z kuchni i ogrodu. Skoszona trawę, odpady z pielenia. Polewam woda czasem. To nie śmierdzi. Po roku miałam ze spodu super kompost pod róże i inne nasadzenia. Warto. To sama prochnica.
20:30, 02 sie 2014
My produkujemy swój kompost i nigdy nie śmierdziało
katiaxx 22:49, 02 sie 2014

przepraszam, a czy kompost - jako że nie posiadam kompostownika można tak rypnąć ot sobie elegancko na niewykorzystaną agrowółkninkę która w sumie jest przeciekająca plastikową plandeką ?
To znaczy czy można tam ulokować tę trawę i resztki ?
zabaewa 00:57, 03 sie 2014

Rypnij na ziemię a nie na jakąś plandekę. Jakoś te robaczki muszą przejść z ziemi do kompostu. Na plandece od spodu zacznie ci się zaparzać i gnić - a to z kompostowaniem nie ma nic wspólnego. W pocesie kompostowania potrzebny jest dostęp do tlenu.
katiaxx 08:19, 03 sie 2014

Zoboewo - mnie trzeba jak krowie na rowie - na ziemię znaczy na wyrżnięte chwasty - czy na GOŁĄ ziemie ?