Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

bociek 20:21, 03 sie 2014

Kompost, chcialabym miec taki prawdziwy najprawdziwszy

Iwonka, pozdrowka zostawiam
Iwk4 23:12, 03 sie 2014

bociek napisał(a)
Kompost, chcialabym miec taki prawdziwy najprawdziwszy

Iwonka, pozdrowka zostawiam

Boćku, każdy kompost jest dobry i napewno lepszy od jego nieposiadania. I jak niektórzy piszą, żadna ilość roślinkom nie zaszkodzi.

Za pozdrowionka dziękuję, też dziwnym zbiegiem okoliczności byłam dziś u ciebie, ale nic nie zdążyłam sklecić, choć fotki ogrodu po twoim urlopie zobaczyłam. Nie jest tak źle, jak piszesz. Pozdrawiam.
Iwk4 23:30, 03 sie 2014

Kilka fotek na dobranoc:

Moja Vanilka

Jaka hortensja ma takie kwiatki? Ktoś wie? Teraz już większość kwiatków jest otwarta.
Iwk4 23:35, 03 sie 2014

I jeszcze widok ogólny z ławeczki przy ciurkadełku Jodła podcięta wyżej.
makkasia 09:27, 04 sie 2014

Kompostownik i kompost mus mieć i warto przemyśleć jego umiejscowienie aby był łatwy dostęp z taczką i aby móc go mieszać.
Ciurkadełko przy ławce świetnie się prezentuje, ja nie mam w ogrodzie tego elementu i jest to dla mnie wyzwanie, które prędzej czy później zrealizuję. Pochwal eMa bo zasłużył
Widoki ogóle świetne są
macham
Iwk4 12:06, 04 sie 2014

makkasia napisał(a)
Kompostownik i kompost mus mieć i warto przemyśleć jego umiejscowienie aby był łatwy dostęp z taczką i aby móc go mieszać.
Ciurkadełko przy ławce świetnie się prezentuje, ja nie mam w ogrodzie tego elementu i jest to dla mnie wyzwanie, które prędzej czy później zrealizuję. Pochwal eMa bo zasłużył
Widoki ogóle świetne są
macham

Dzięki Kasiu,
Ja swój kompostownik mam na tyłach, za budynkiem gospodarczym i mam dobry dojazd taczką, ale muszę bliżej tam wodę doprowadzić, bo co dzień w te upały z wężem latam na tyły ogrodu - trochę uciążliwe.
Pochwaliłam e-Musia, a on się pyta, od kogo te pochwały? Więc mówię, że od Kasi ze Starogardu, a on na to, że mam przekazać, że po kulki bukszpanowe do ciebie wpadnie, bo coś mu się zdaje, że tych pierzynek cudnych masz nadmiar
Tak naprawdę, co tydzień jesteśmy tam teraz u lekarza w szpitalu na kontroli. Więc nic mu już mówić nie będę, bo jeszcze gotów to zrobić, hi, hi.
Gardenarium 14:35, 04 sie 2014

Trzmielina na pniu, białe miskanty

Pod domem donica zasłaniająca skrzynkę, klon palmowy plus bluszcz zwisający

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:38, 04 sie 2014

Daleko trzeba zasłonić budynki, najlepiej bukami kolumnowymi, jeden przy drogim

Za sliwą wiśniową posadź hortensje bukietowe kilka szt- jednakowe, jaśniejszą i bardziej kolorową odmianę zurawki, ta jest za ciemna.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:42, 04 sie 2014

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:45, 04 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/672882/original.JPG[/img]

Zakryj oczko kratką, włókniną i kamyczkami i postaw jeden porządny głaz, kamień jako ciurkadełko.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies