Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Olili 13:26, 24 mar 2015

Na prawdę niedługo mnie tu nie było ..a zaległości miałam...
Plany fajne,kibicuję.
Co do kwasomierzy to ja mam wtykany do ziemi i działa ale wygląda inaczej niż Twój
Viola 13:35, 24 mar 2015

A czy te Wasze kwasomierze to to samo co PH-metry?
Asiuniaa 14:06, 24 mar 2015

Nie nadążam już za twoimi pracami Iwonka. Jutro przyjadą moje hortensje. Zobaczymy jak będą wyglądać. Czy Ty w końcu cięłaś je po swojemu??
Malgosik 15:17, 24 mar 2015

Moje buksy też zżółkły. A wody im nie brakowało. Poprostu przesadzane w środku lata, rosły na słońcu i tak wyszło jak wyszło. Najlepsza pora sadzenia to jesień lub wiosna. Jedne były z doniczki, a inne przesadzałam. Tak samo się zachowały. Ale ja narazie planuję je lać regularnie po liściach florovitem. Zobaczę czy będą efekty.
Iwk4 19:50, 24 mar 2015

Toszka, buksy miały pewnie za gorąco, a jeszcze nie były przyjęte, więc stąd chyba był ten problem. Miały za dużo słońca, a sama wiesz, jakie gorące było lato.

Kasia, te zeszłoroczne przyrosty trzeba ściąć. Ale jeszcze ne czas. Musisz poczekać. Też tak mam na dużym szpalerze, dziś oglądałam. Powodem pewnie było to, ze po ostatnim cięciu buksy nadal rosły, bo nie było zimy. Potem zmarzły.

Juzia, pozdrawiam Zawsze masz słuszną odpowiedź. I to jeszcze w klimacie, ze zaraz robi się na twarzy banan

Łukasz, szaleję, bo mi się ciągle wydaje, ze ja nie zdążę z wszystkimi przygotowaniami przed puszczaniem pąków Za 3 dni u mnie będą forsycje. Pąki robią się żółte.

Iwonko, dzisiaj wszystkie buksy potraktowałam promanalem. Przyjemna to byłą praca, zwłaszcza, że mam rozpylacz ciśnieniowy z lancą. Zawsze pryskał M, ale nie chciałam czekać do soboty. I okazało się, ze nawet umiem obsłużyć to ustrojstwo
Jak minie karencja na oprysk, na opakowaniu pisze, że dwa dni (ja poczekam trochę dłużej) zasilę buksy czymś wzmacniającym

Olili 20:00, 24 mar 2015

Viola napisał(a)
A czy te Wasze kwasomierze to to samo co PH-metry?

Tak ,Ph-metr to jest poprawna nazwa
Iwk4 20:10, 24 mar 2015

Jolu, o jakiej donicy piszesz? Które buksy ci padły? Chyba nie śliczne kulki?

Gosiu, kwasomierz poszukam u siebie, a jak nie będzie, to jeszcze się dogadamy. Zapomniałam o tym spotkaniu Muszę zajrzeć do Ewy i się dowiedzieć. Jak w tygodniu, to odpada, bom w pracy. Zobaczymy.

Kamilko, dam znać. Na all są, tylko cena ok. 20 zł, a drugie tyle przesyłka. Bez sensu

Violu
, kochana, jak czegoś nie wiesz, to się pytaj. Odpowiedzi tu się szybciej znajduje, niż zadaje pytania, hi, hi
Mądre i dobre duszki są na forum
A czemu cierpliwość M podziwiasz? To ja muszę mieć cierpliwość, aby tak długo czekać na różne rzeczy, hi, hi Żarty żartami, ale dziś byłam w hurtowni zamówić materiały budowlane i aż za głowę się złapałam, jak pan podliczył zamówiony towar. Drogo wyjdzie zamiana drewutni na murowane pomieszczenie. No i stwierdziłam, że przy takim obrocie sprawy nie tylko na kwiatki nie starczy, ale i na ziemię do kwiatków
Iwk4 20:15, 24 mar 2015

Olili napisał(a)
Na prawdę niedługo mnie tu nie było ..a zaległości miałam...
Plany fajne,kibicuję.
Co do kwasomierzy to ja mam wtykany do ziemi i działa ale wygląda inaczej niż Twój

Iza, z ph-metrem masz szczęście Czytałam na innym forum i na te wtykane do ziemi sporo osób narzeka. Choć podejrzewam, ze zadowoleni nie piszą , tylko go stosują
Jak się czujesz kochana? Widziałam kilka twoich wpisów na innych wątkach i u Danusi też
U mnie wątek leci, już się do tego przyzwyczaiłam i jak jednego dnia jest zastój, to się zaczynam niepokoić, gdzie wszystkich wywiało Ale teraz już prawdziwa wiosna, więc sobie tłumaczę, że do ogródków
Zdrówka i sił ci życzę
Kacha123 20:18, 24 mar 2015

Doczytałam o drewutni, to się u Ciebie grubsze sprawy szykują. Trzymam kciuki za bukszpany.
Juzia 20:23, 24 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Juzia, pozdrawiam Zawsze masz słuszną odpowiedź. I to jeszcze w klimacie, ze zaraz robi się na twarzy banan

Staram się

Również pozdrawiam! Pracusiu