Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

babka 00:38, 21 kwi 2015

Dobrze wiedzieć Mam nadzieję że zostanie mi trochę kasy po jutrzejszych zakupach i będę mogła zaszaleć
Podsunęłyście mi dziewczyny pomysł z tą molinią -do berberysów. Myślę o caerulea Dauerstrahl lub caerulea Edith Dudszus. Co myślisz Iwonko ?
babka 00:38, 21 kwi 2015

edit: dubel
Iwk4 00:45, 21 kwi 2015

Olu, ja molinię dopiero mam od dwóch tygodni. Może Ewa coś ci odpowie.
Ale byłby to fajny pomysł.
siakowa 07:44, 21 kwi 2015

zdrówka zycze
Viola 13:24, 21 kwi 2015

Iwonko, w jaką ziemię sadziłaś hortensje? Zdrówka życzę
Ewa777 13:55, 21 kwi 2015

Książki już nie ma w empiku Wykupiłyście przez noc

Iwonka, zdrówka Ci życzę, abyś wyzdrowiała do soboty I pisz do mnie na pv o szczegółach przyjazdu, chętnie Ci pomogę
katarzynkak 14:05, 21 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, cieszę się, że twój M zmienił zdanie i zaczął ci pomagać. Starsi zawsze powtarzali, ze dobry przykład jest najlepszym nauczycielem A że dobrze ci idzie, to twojemu Grzesiowi się udzieliło

Jeśli chodzi o kwadraciki w żwirku, to wykorzystaliśmy płyty betonowe :
Toscania Ale mogą być inne. A inspiracją był ogród Madżenki
https://www.pinterest.com/pin/529876712384443739/
https://www.pinterest.com/pin/529876712384259586/
edit:
Najpierw było tak:

Potem płytki na piasku obsadzone zostały na sztywno na klej. Tam, gdzie miała przyjść runianka, daliśmy dobrej ziemi:

Tola sprawdzała, czy odległości między płytkami są równe

Efekt końcowy widać tutaj:

Iwonko dziękuje bardzo za objasnienia wraz ze zdjeciami.
Teraz mam wspaniałą ściągawkę

Ale sie usmiałam z mierzenia Toli-na początku jej nie zauważyłam i nie wiedziałam o co kaman Fajna psiunia.
siakowa 14:09, 21 kwi 2015

siezuuu ja tez Toli nie zobaczyłam
Iwk4 14:15, 21 kwi 2015

Kasiu, dziękuję za zdrówko Na jutro zapisałam się do lekarza. Poszłabym dziś, ale młody też chory, a jeszcze pojechał dziś na wycieczkę szkolną. Nie mogłam mu tego zrobić, aby zmienić mu plany. Malbork był na dziś w planach
Jutro zatem lekarz po południu. Dla nas obojga. Tylko do pediatry mnie już nie chcieli zapisać, za stara jestem tylko Pawełek się załapał, a ja do tego od starych

Violu, hortensje lubią ziemię lekko kwaśną, ja im mieszam ziemię dla rh taką kwaśną z rodzimą ziemią i kompostem. Mam nadzieję, ze im będzie tak dobrze. Kiedyś posadziłam w samą torfową i latem za sucho miały. Teraz mieszam z podłożem.
Wykopałam też głębszy dołek, sporo głębszy i na dno i po bokach dałam przerobionego obornika. Zanim korzenie przerosną, to nawóz się powinien uwolnić. Ale nigdy bezpośrednio na korzenie, żeby nie spalić ich

Ewuniu, to dobrze, ze zamówiłam w nocy
Nie byłą dostępna w empiku, w sklepie, ale wysyłkowo zostało zamówienie przyjęte. Ciekawa jestem, kiedy dostanę. Za odbiór pocztowym tylko 4,90 zapłaciłam.
Ewa, z tym moim choróbskiem chyba nie dam rady przyjechać, jest coraz gorzej. Szkoda
Najpierw było grypowo, teraz mi wlazło na oskrzela. Na dodatek jutro i pojutrze muszę być w komisji egzaminacyjnej. Dobrze, ze tym razem przewodniczącą nie jestem.
Musze się doleczyć. Lekarstwa jakieś skuteczne dostać, bo te domowe tylko przemieszczają objawy na inne partie organizmu. Ale co tu biadolić
Rano młodego wyprawiałam na wycieczkę, ubrałam się cieplutko i poszłam w słoneczku zrobić trochę fotek w ogrodzie. Jak poczuję się lepiej, to je wrzucę.
Iwk4 14:24, 21 kwi 2015

Kasia i Kasia, Tola mi ciągle wchodzi w obiektyw. Jakaś modelka, czy co?
Ale jak chcecie, to wam wrzucę jedno z moich jej ulubionych fotek z lata:

Żabki w ogrodzie traktowała jak zabawkę. Po całym ogrodzie za nimi ganiała, a potem je obserwowała
Edit: skoro skopiowane, to nie ma sensu zostawiać tylu fotek