Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:48, 31 maj 2015

Za chwilkę naparstnice wystartują. Siane w zeszłym roku, nie wiem tylko, jaki to kolor. Od Małej Mi też taka wypasiona

Róże też mają pączki, ale jeszcze nie kwitną

Szałwia fioletowa ma już pączki, dostałam też od Any różową szałwię. Posadzę ją przy różowych różach.
Iwk4 17:53, 31 maj 2015

Uwielbiam go Catawbience jeszcze raz

W tle zbierają się kosaćce i firletka karminowa
Iwk4 17:58, 31 maj 2015

Jutro będę przerabiać rabatę z ciurkadełkiem. Kupiliśmy większy pojemnik (tzn. żeby ktoś nie myślał, ze wielki, tylką większą kastrę budowlaną czarną prostokątną. Chciałabym obłożyć brzeg cegłą klinkierową, taką, jak są murki. Dokupiliśmy też podłoże do trawy i nasiona trawy.
Byłam dziś w O i chcąc kupić ziemię, we workach robiłam maleńkie dziurki, brałam próbkę ziemi i sprawdzałam w palcach. Z opisu wynikało, ze to jest podłoże do trawników, ale były dwa gatunki. Jeden, to zwykły, suchy torf. Nie nadawał się. W innym worku była ziemia, lekko tłusta, ładnie rozcierała się w palcach. Planuję ją wymieszać z rodzimą ziemią piaszczystą. Przydałoby się trochę gliny, ale nie mam skąd wziąć
JoannaP 18:18, 31 maj 2015

Iwonko pięknie u ciebie

Szałwia z różami cudowne połączenie
Iwk4 18:20, 31 maj 2015

JoannaP napisał(a)
Iwonko pięknie u ciebie

Szałwia z różami cudowne połączenie

Dzięki za potwierdzenia. To tak zrobię
JoannaP 18:50, 31 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Dzięki za potwierdzenia. To tak zrobię

To ja uczę się od ciebie
Kacha123 19:16, 31 maj 2015

Iwonko, czy Ty kiedyś odpoczywasz? Rach, ciach i kolejne robótki zrobione
Gliny u mnie dostatek. Podrzucić?
Ewkakonewka 20:00, 31 maj 2015

Nie dość, że rach ciach to jeszcze cud, miód Nadrobiłam obrazki i jestem pod wrażeniem Zdjęcia z przed i po to genialny pomysł, bo jednak nie pamięta się jak było, a tu tyyyle pracy wykonane Buziak
Iwk4 20:45, 31 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, czy Ty kiedyś odpoczywasz? Rach, ciach i kolejne robótki zrobione
Gliny u mnie dostatek. Podrzucić?

Tak 300 kg Zbyszek sobie zażyczył Wysyłasz kurierem, czy pocztą ?
malgorzata_s 20:52, 31 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Jutro będę przerabiać rabatę z ciurkadełkiem. Kupiliśmy większy pojemnik (tzn. żeby ktoś nie myślał, ze wielki, tylką większą kastrę budowlaną czarną prostokątną. Chciałabym obłożyć brzeg cegłą klinkierową, taką, jak są murki. Dokupiliśmy też podłoże do trawy i nasiona trawy.
Byłam dziś w O i chcąc kupić ziemię, we workach robiłam maleńkie dziurki, brałam próbkę ziemi i sprawdzałam w palcach. Z opisu wynikało, ze to jest podłoże do trawników, ale były dwa gatunki. Jeden, to zwykły, suchy torf. Nie nadawał się. W innym worku była ziemia, lekko tłusta, ładnie rozcierała się w palcach. Planuję ją wymieszać z rodzimą ziemią piaszczystą. Przydałoby się trochę gliny, ale nie mam skąd wziąć

Chętnie będę podglądać praca nad oczkiem, ja w moim również wykorzystałam kastrę budowlaną czarną tylko że okrągłą