Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 16:47, 17 maj 2015

dominika_rew napisał(a)
I ja wpadłam po inspirację czosnki - jesienią na pewno kupię, bo widzę, że już w pąku dają fajny efekt, a nie mam w ogrodzie ani jednego.. tulipki u Ciebie też piękne, w kolorach, które uwielbiam

Dominiko, proszę cię
Twój/Wasz ogród jest zachwycający i to raczej ja będę się inspirować
Róże, fiolety i różne odcienie niebieskiego - to lubię najbardziej I biel, która dopełnia barwy i daje jasny akcent w ogrodzie. W ulubionych kolorach mam także hortensje ogrodowe, ale młode jeszcze i raczej kapryśne, tylko jedna z nich kwitnie co roku na różowo, w tym roku spróbuję zmienić jej kolor na niebieski. Stosowny nawóz już kupiłam
Napia 16:48, 17 maj 2015

malkul napisał(a)

na moje oko to czosnek karatawski
ja mam krzysie i są inne

To może być karatawski, ale bardziej prawdopodobne, że Ivory Queen. Mam oba obok siebie, będę obserwować, gdy się zupełnie otworzą
Napia 16:52, 17 maj 2015

ewsyg napisał(a)
Bodziszki u ciebie dadzą piękny spektakl. /w takiej dużej grupie będa cudnie wyglądały

Ewa, mam taką nadzieję Widzę, że ładnie wyrosły i pąków mają sporo, gdy wszystkie zakwitną, chciałabym, żeby było tak, jak w ubiegłym roku.

Zdjęcie z poprzedniej wiosny

Napia 16:59, 17 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Aguś - żyjesz po dzisiejszym dniu w ogrodzie ? Ja nie czuję rąk ani nóg. Od 8:30 praktycznie do 19:00 na okrągło coś koałam albo ścinałam lbo podlewałam.

Czyli obie jesteśmy dzisiaj wykończone
Wczoraj do ogrodu poszłam dopiero wczesnym popołudniem i zostałam do wieczora. Tyle pracy, że zrobiłam tylko skromną część szeroko zakrojonych planów, ale lepsze to niż nic. Zdjęć wczoraj nie zdążyłam zrobić, może dzisiaj si uda, bo zaczyna się przejaśniać, chociaż wieje bardzo mocno.
Napia 17:02, 17 maj 2015

katarzynkak napisał(a)

Aga piekny!
Czy to jest rh czy azalia, bo ja w tym temacie jestem...

Kasiu, na zdjęciu rododendron jakuszimański Lumina. Bardzo spodobał mi się kolor,taki cukierkowy ale chociaż w opisach podają, że wytrzymuje temperatury poniżej 20 stopni, wiem, że może przemarzać, więc zabezpieczam go na zimę.
Mysza 17:05, 17 maj 2015

Napia napisał(a)
Lumina

Aga śliczny ten rh
Napia 17:09, 17 maj 2015

Magdah napisał(a)

Agnieszka, wrzuciłam u mnie zdjęcie buka, mój jest dość niski. A Ty jak chciałabyś prowadzić swojego? One nie są szczepione, wysokość zależy od tego, czy będziesz wyprowadzać w górę przewodnik.

Hmmm, a mnie się wydawało, że znalazłam miejsce szczepienia
Buczek na razie jeszcze nieduży, liście słabiej mu się przebarwiają, ale w półcieniu tak bywa. Jeszcze nie wiem, jak chcę go prowadzić, na pewno zależy mi na tym, by był wyższy niż obecnie, ale podjęcie decyzji, jak ma wyglądać za parę lat, jaszcze przed nami Na razie ma czas na zadomowienie się w nowym miejscu
Napia 17:12, 17 maj 2015

Mirella napisał(a)
Przepiękny tulipanowy las
Rodki ...ani jednej sztuki nie mam ...są takie urocze i całe obsypane kwieciem.

Mirello, jak miło Cię widzieć wirtualnie
Kolejne tulipany na zakupowej liście na jesień, bo powstały nowe rabaty i znalazło się nowe miejsce na cebulowe
Rodków mam 7 i planuję jeszcze zachwycają wiosną, a przez cały rok zdobią ich zimozielone liście.
Napia 17:13, 17 maj 2015

Mysza napisał(a)

Aga śliczny ten rh

Dziękuję Gosiu, a on dopiero odsłania swoje piękno
Napia 17:16, 17 maj 2015

Sonka napisał(a)
Działasz, tulipany piękne, buczek piękny,identycznego buka też zakupiłam jesienią, szukałam go w moich bliskich okolicach od kilku lat, ale u nas to szaleństwo cenowe, ciągle był mi za drogi. Koleżanka jesienią przywiozła spod Kluczborka.

Działam i chociaż bardzo to lubię, marzy mi się błogie lenistwo z kawą i książką na tarasie. Ale na razie zbyt zimno na takie ekstrawagancje
Mojego buczka też długo szukałam w różnych szkółkach, a kupiłam prawie za rogiem w cenie, która nie przyprawiała o zawał serca