Dominiko, proszę cię
Twój/Wasz ogród jest zachwycający i to raczej ja będę się inspirować
Róże, fiolety i różne odcienie niebieskiego - to lubię najbardziej I biel, która dopełnia barwy i daje jasny akcent w ogrodzie. W ulubionych kolorach mam także hortensje ogrodowe, ale młode jeszcze i raczej kapryśne, tylko jedna z nich kwitnie co roku na różowo, w tym roku spróbuję zmienić jej kolor na niebieski. Stosowny nawóz już kupiłam
Czyli obie jesteśmy dzisiaj wykończone
Wczoraj do ogrodu poszłam dopiero wczesnym popołudniem i zostałam do wieczora. Tyle pracy, że zrobiłam tylko skromną część szeroko zakrojonych planów, ale lepsze to niż nic. Zdjęć wczoraj nie zdążyłam zrobić, może dzisiaj si uda, bo zaczyna się przejaśniać, chociaż wieje bardzo mocno.
Kasiu, na zdjęciu rododendron jakuszimański Lumina. Bardzo spodobał mi się kolor,taki cukierkowy ale chociaż w opisach podają, że wytrzymuje temperatury poniżej 20 stopni, wiem, że może przemarzać, więc zabezpieczam go na zimę.
Hmmm, a mnie się wydawało, że znalazłam miejsce szczepienia
Buczek na razie jeszcze nieduży, liście słabiej mu się przebarwiają, ale w półcieniu tak bywa. Jeszcze nie wiem, jak chcę go prowadzić, na pewno zależy mi na tym, by był wyższy niż obecnie, ale podjęcie decyzji, jak ma wyglądać za parę lat, jaszcze przed nami Na razie ma czas na zadomowienie się w nowym miejscu
Mirello, jak miło Cię widzieć wirtualnie
Kolejne tulipany na zakupowej liście na jesień, bo powstały nowe rabaty i znalazło się nowe miejsce na cebulowe
Rodków mam 7 i planuję jeszcze zachwycają wiosną, a przez cały rok zdobią ich zimozielone liście.
Działam i chociaż bardzo to lubię, marzy mi się błogie lenistwo z kawą i książką na tarasie. Ale na razie zbyt zimno na takie ekstrawagancje
Mojego buczka też długo szukałam w różnych szkółkach, a kupiłam prawie za rogiem w cenie, która nie przyprawiała o zawał serca