Wesoło w wątku, już czujesz wiosnę?
Bo ja powoli się rozkurczam. Jak ten motylek z kokonu.
Miłego weekendu.
Jak miło się patrzy na takie wspaniałe kolory.
No jeszcze troszkę musimy czekać Dobrze, że już dziś temperatura się podniosła trochę i zaczyna topnieć śnieg
Dzisiaj w ogrodzie czuć było wiosnę Pięknie świeciło słońce i rzucało złote błyski na zszarzałe i przemoczone rośliny. Trawnik tonie w wodzie, ale ponieważ w zeszłym roku panowała dotkliwa susza, teraz cieszę się, że jest mokro. Widziałam pierwsze kły wychodzące z ziemi i mam szczerą nadzieję, że prawdziwa zima już nie przyjdzie.
Wiosno! Czekam...
Czy ten właściwy czas już nastał? Zaraz biegnę sprawdzić
A ja, kiedyś zakochana tylko w bieli i czerni, kocham kolory Mam oczywiście swoje ulubione i te, za którymi nie przepadam, ale staram się oglądać świat we wszystkich barwach
Skoro lubisz czerń i biel, to trochę bieli z ubiegłego roku
Wczoraj było paskudnie - deszcz ze śniegiem, mgła i przenikliwy chłód, chociaż termometr pokazywał plusową temperaturę. Dzisiaj czasami przebijało słońce i było całkiem ładnie. Może ta pogoda dotrze do Ciebie jutr Tego życzę
Zrobiła się prawie końcówka stycznia I wiosna coraz bliżej, bez dwóch zdań. Liczę tylko na to, że obejdzie się bez nagłych i silnych mrozów, bo inaczej moje rośliny dostaną zawału serca
Grudzień nie jest najgorszy, najgorszy jest listopad. Najbrzydszy moim zdaniem miesiąc roku, szukam jakichś pozytywów, ale trudno mi je znaleźć. Może tylko ta nieoczywista melancholia i widoki za oknem jak z dziewiętnastowiecznego horroru, gdy człowiek siedzi przy kominku z kubkiem gorącej herbaty w ręku, ciekawa książka i dobre towarzystwo. To lubię ale widocznie trochę staroświecka jestem