Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

iwonadm 22:32, 27 sty 2016

Ja też posadziłam dużo papuzich doczekać się nie mogę. Może na wiosnę uda nam się spotkać u Baranowskiego byla Maria teresa mam 2 szt chyba bonica jest bardziej wytrzymala choć jej nie mam u innych pięknie się prezentuje .
Napia 10:39, 28 sty 2016

iwonadm napisał(a)
Ja też posadziłam dużo papuzich doczekać się nie mogę. Może na wiosnę uda nam się spotkać u Baranowskiego byla Maria teresa mam 2 szt chyba bonica jest bardziej wytrzymala choć jej nie mam u innych pięknie się prezentuje .

Dobrze Cię rozumiem jesienią sadziłam w pośpiechu i zupełnie nie pamiętam co i gdzie, ostatnie tulipany wsadzałam w ziemię w połowie grudnia i czekam z niecierpliwością Zamówienie różane już się tworzy i teraz z tą bonicą mam kłopot, bo sama nie wiem, czego chcę. To znaczy wiem, czego chcę ale nie jestem pewna, która z tych róż lepiej spełni moje oczekiwania. Planuję posadzić je , bo będzie ich kilka przed różami Rhapsody in blue, które znajdują się przy drewnianej pergoli osłaniającej butlę gazową (może pamiętasz, jako niższe piętro, a podsadzić je np. lawendą. Jak myślisz - bonica czy Maria Theresa lepiej będą wyglądały? Myślałam o czterech , może pięciu różach w tym miejscu, ale oprócz tego, że mają być ładne, chciałabym, by kwitły długo i obficie. I oczywiście , aby powtarzały kwitnienie.
Spotkanie u Branowskiego to bardzo dobry pomysł Może rzeczywiście uda nam się spotkać
iwonadm 10:55, 28 sty 2016

Maria nie kwitnie non stop a co myślisz o bailando? Ta też jest piękna i kwitnie cały czas
Napia 11:12, 28 sty 2016

iwonadm napisał(a)
Maria nie kwitnie non stop a co myślisz o bailando? Ta też jest piękna i kwitnie cały czas

Nawet o o niej nie słyszałam Muszę wygooglać
Ewik 11:41, 28 sty 2016

Bailando jest śliczna tylko mniejsza.już nie mogę się doczekać twoich łanow tulipanów
marta_d 11:59, 28 sty 2016

Ale trafiłam na widoki tulipany, szafirki.. już niedługo macham
kosolka 12:08, 28 sty 2016

Aga, wydaje mi się ze Bonica to dobry pomysł. Kwitnie praktycznie bez przerwy do mrozów, jest wyższa od Marii i ma intensywniejszy kolor.
Ewik 12:39, 28 sty 2016

Z tym kolorem się nie zgodzę tym bardziej że bonica dodatkowo rozjaśnia się na słońcu.
kosolka 13:59, 28 sty 2016

Rozjaśnia się, to fakt
anabuko1 14:03, 28 sty 2016

Napia napisał(a)

U mnie zapowiada się prawdziwa wiosna. Aż strach, bo to dopiero końcówka stycznia i zima może jeszcze potrwać.

Kolorków nigdy za wiele

Te tulipanowe widoczki, kolorki sa normalnie cudne
Coraz bliżej, coraz bliżej do takich na żywo
Takie same papuzie też mam

co to takiego ładnego ??