Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 08:02, 09 lut 2016

Ewik napisał(a)
Ja też czekam na łany tulipanów u ciebie , widoki cudne

Trochę jeszcze dosadziłam ale jest ryzyko, że te sprzed dwóch lat będą chciały odpocząć.

Muszę jeszcze poszukać informacji o nawożeniu cebulowych
Napia 08:10, 09 lut 2016

Agania napisał(a)

Agnieszko dlaczego u mnie nie chcą rosnąć bodziszki, a tu co widzę, cała rabata w bodziszkach....widok mnie zachwycił, co im porzeba, żeby rosły tak jak lubią i tak jak u Ciebie.. napisz mi proszę masz już doświadczenie w ich upraiwe i to jakie

Agatko, one tak same z siebie niewiele z nimi robię, wiosną obcinanie suche liście, daję trochę kompostu i mam tam rozłożoną linię kroplującą. Może ma znaczenie fakt, że ziemia jest częściowo gliniastą. Kupiłam w dobrej szkółce koło Poznania.
Napia 08:13, 09 lut 2016

Agania napisał(a)
Uwielbiam róże w porcelanowym różu, śliczne te Twoje aspirynki, gdzie je zdobyłaś?....pergolę najlepiej z kutego metalu polecam, ja mam taką pod New Down, moja róża to już prawdziwa bestia, a taka pergola się sprawdza

Do tulipanów też tęsknię...pozdrawiam

O różach na priva
Kute pergole są prześliczne, ale u mnie tylko drewno - dom, ogrodzenie, drewutnia, pergole w ogrodzie, to już nie mogę kombinować. Twoja pergola budzi mój zachwyt! Nieodmiennie
kosolka 08:19, 09 lut 2016

Aguś, kopiuję Ci słowa Waldka:

"-Do pierwszego oprysku w zależności od przebiegu pogody zastosować należy Miedzian.
Jest to środek grzybobójczy stosowany najczęściej w marcu.(śr.temp. ok.5 stopni, ale bez przewidywanych mrozów)
- Drugi oprysk, to oprysk olejowy Promanalem w stężeniu 2% lub Treolem w stężeniu 1,5 %.
Oprysk ten wykonuje się z chwilą gdy na dworze temperatury powietrza oscylują w granicach 8-12 *C i najczęściej przypada to na pierwszą połowę kwietnia."
Napia 08:20, 09 lut 2016

Kasya napisał(a)
Agnieszko, a masz większe krzeczki jasminy żeby pokazać fotki z sezonu ?

Sadziłam w ubiegłym roku, więc one jeszcze niewielkie, ale poszukam w komputerze. Z tym, że dzisiaj ani jutro mogę nie zdążyć. W razie czego dam Ci znać
Napia 08:23, 09 lut 2016

kosolka napisał(a)
Aguś, kopiuję Ci słowa Waldka:

"-Do pierwszego oprysku w zależności od przebiegu pogody zastosować należy Miedzian.
Jest to środek grzybobójczy stosowany najczęściej w marcu.(śr.temp. ok.5 stopni, ale bez przewidywanych mrozów)
- Drugi oprysk, to oprysk olejowy Promanalem w stężeniu 2% lub Treolem w stężeniu 1,5 %.
Oprysk ten wykonuje się z chwilą gdy na dworze temperatury powietrza oscylują w granicach 8-12 *C i najczęściej przypada to na pierwszą połowę kwietnia."

Olu, wielkie dzięki!!!

No to już wiem, jak działać. Promanal z powrotem do szafki i wyjmuję miedzian
Buziak

Agania 12:23, 09 lut 2016

Napia napisał(a)

O różach na priva
Kute pergole są prześliczne, ale u mnie tylko drewno - dom, ogrodzenie, drewutnia, pergole w ogrodzie, to już nie mogę kombinować. Twoja pergola budzi mój zachwyt! Nieodmiennie

Drewno ładniejsze i zdrowsze, kuty metal niezniszczalny

Pora pierwszych oprysków przed nami, tak też postępuję w marcu u siebie, nie chowaj Promanalu, przygotuj jeden i drugi
Agania 12:25, 09 lut 2016

Napia napisał(a)

Agatko, one tak same z siebie niewiele z nimi robię, wiosną obcinanie suche liście, daję trochę kompostu i mam tam rozłożoną linię kroplującą. Może ma znaczenie fakt, że ziemia jest częściowo gliniastą. Kupiłam w dobrej szkółce koło Poznania.

A jaki masz odczyn podłoża, u mnie podłoże mam gliniaste i bodziszki nie chcą rosnąć?
Mirella 14:07, 09 lut 2016

Agnieszko Twoje Bodziszki są śliczne, błękit w ogrodzie ..cudo.
dajana 19:16, 16 lut 2016

I ja cię serdecznie pozdrawiam Agnieszko Jeszcze z miesiąc i wrócę na forum, ale zaległości chyba nigdy nie nadrobię