Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 20:21, 07 lut 2016

yolka napisał(a)
Tulipanowe kolorki wzmogły we mnie tęsknotę za wiosną. Pozdrawiam

Oby szybko przyszła
Tulipanowych kolorków ciąg dalszy

Napia 20:24, 07 lut 2016

Mam do Was pytanie. Przy wejściu do domu mam zamiar przy furtce postawić pergolę i planuję obsadzić ją różami. jak myślicie, czy jasmina będzie dobrze wyglądała przy lagunie. Chodzi o pokrój roślin, siłę i żywotność, kształt kwiatu. Jasminę mam, nawet w nadmiarze, ale przy furtce myślałam, by ją jednak zestawić z inną różą.
MirellaB 21:54, 07 lut 2016

Tulipany obłednie piękne Fantastyczne kolory

Ciekawe jak będzie u mnie, pierwszy raz sadziłam cebulowe w nowym ogrodzie, zaszalałam ponad 700 sztuk

Odnośnie pergoli i róży nie doradzę. Nie znam się na odmianach róż. Kupuję te, które mi się akurat podobają
Napia 21:57, 07 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Tulipany obłednie piękne Fantastyczne kolory

Ciekawe jak będzie u mnie, pierwszy raz sadziłam cebulowe w nowym ogrodzie, zaszalałam ponad 700 sztuk

Odnośnie pergoli i róży nie doradzę. Nie znam się na odmianach róż. Kupuję te, które mi się akurat podobają

700 sztuk? To będzie cudnie! Już jestem ciekawa Twoich cebulowych Szaleństwo na tym forum to raczej norma Myślę, że też się zaliczam do tej grupy
hanka_andrus 22:18, 07 lut 2016

Nie oglądałam róż, które podajesz. Ja przy ogrodowej furtce mam nawet 3 róże.
Jedna czerwona, nn czasami powtarza drugieraz, druga new dawn -blady róz- kwitnie do mrozów, i z drugiej strony, pomarańczowo różowa królowa Anglii, tak było na metce. Zadowolona jestem, bo stale są jakieś kwiatki.

Napia 22:46, 07 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nie oglądałam róż, które podajesz. Ja przy ogrodowej furtce mam nawet 3 róże.
Jedna czerwona, nn czasami powtarza drugieraz, druga new dawn -blady róz- kwitnie do mrozów, i z drugiej strony, pomarańczowo różowa królowa Anglii, tak było na metce. Zadowolona jestem, bo stale są jakieś kwiatki.

Prześlicznie Haniu, o taki właśnie efekt mi chodzi. Furtka cała w różach. Obsypana kwiatami przez całe lato. Widzę także, że muszę pomyśleć o bardzo solidnej pergoli, która udźwignie te różane potwory
hanka_andrus 00:22, 08 lut 2016

Moja po 10 latach już do wymiany. Najlepsza byłaby kuta z metalu, ale i drewniana dobra.
o to życz e Tobie efektownego wejścia. I jak będziesz sadzić krzewy, to co najmniej 1 m od przejścia. Ja mam za blisko i stale muszę młode pędy podwiązywać.
Sonka 10:33, 08 lut 2016

Obejrzałam Twoje kolorowe łany i tak się rozmarzyłam... och, u nas kropi deszcz i nawet ciąć się nie da a tak mnie korci. Piękne kolorki u Ciebie dla przypomnienia, czekamy na nowe.
Gardener27 21:05, 08 lut 2016

Widzę że Hania troche podpowiedziała w sprawie róż Ja w tym temacie jestem cienki więc się nie odzywam Pergola musi być stabilna i dobrze zakonserwowana by służyła jak najdłużej
Tulipanami się u Ciebie zachwycam Na tegoroczne jeszcze troche musimy poczekać
Będziesz na Gardenii ? Ekipa z Poznania będzie spora
Ewik 21:07, 08 lut 2016

Ja też czekam na łany tulipanów u ciebie , widoki cudne