Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 17:28, 02 mar 2016

tulucy napisał(a)
Ja kombinuję, żeby szpaler aspirynek zrobić i "wygrodzić" warzywnik tak od reszty ogrodu. Ale mam wahanie jeszcze na inne i się powaham pewnie długo.

Aspiryna kolczasta jest i szybko tworzy gąszcz, że nawet pielić trudno, bo mocno drapie. Ja warzywnik odgrodziłąm żywopłotem z cisa. Na razie jeszcze nie jest zbyt wysoki ani za gęsty, ale za kilka lat będzie ładnym tłem dla roślin, które są przed nim. Tak wyglądał w ubiegłym roku, gdy powstawała nowa rabata.

Napia 17:30, 02 mar 2016

iwonadm napisał(a)
Leonardo posadziłam jesienią 2 szt. Na zdjęciach u innych bardzo mi się podoba

Czyli w tym roku czekamy na odsłonę u Ciebie. Super
Milka 17:39, 02 mar 2016

Napia napisał(a)

To gipsówka. Wygląda jak obłoczek

Uwielbiam gipsówkę, kiedyś miałam i straciłam, chyba są wieloletnie i jednoroczne. Teraz zamiast niej taki efekt daje Maruna.
Mysza 17:41, 02 mar 2016

Napia napisał(a)

Nie znam Leonarda, ale aspirynka rośnie u mnie wysoko, na pewno koło metra albo wyżej. Zmierzyłabym Ci, ale chora jestem i nie bardzo mogę wychodzić teraz na zewnątrz Aspirynka początkowo biała, później różowieje, więc powinny do siebie pasować. A jak chcesz je posadzić? Po kilka w grupie czy pojedynczo, tylko zestawić aspirynę z Leonardo, bo ja bm jednak radziła, by było ich więcej.

Aguś ja chciałam posadzić róże w grupie.Zawsze myślałam o Aspirynce, ale ostatnio spodobał mi się róż Leosia.Myślałam, że Aspiryny są mniejsze, tak do 60cm.A Leo.ok.80.Hmmm.Jednak jak patrzę na te Twoje piękności takie dorodne to nie wiem czy przy moich bukszpanach jest aż tyle miejsca.Muszę pomyśleć i pomierzyć jak się ociepli
Zdrówka.
Napia 18:20, 02 mar 2016

Milka napisał(a)

Uwielbiam gipsówkę, kiedyś miałam i straciłam, chyba są wieloletnie i jednoroczne. Teraz zamiast niej taki efekt daje Maruna.

Złocień Maruna tez mam, ale w innym miejscu i malutki, bo ubiegłoroczny. A gipsówkę bardzo lubię, chociaż mój M. pyta, co to za zielsko na rabacie
Napia 18:23, 02 mar 2016

Mysza napisał(a)

Aguś ja chciałam posadzić róże w grupie.Zawsze myślałam o Aspirynce, ale ostatnio spodobał mi się róż Leosia.Myślałam, że Aspiryny są mniejsze, tak do 60cm.A Leo.ok.80.Hmmm.Jednak jak patrzę na te Twoje piękności takie dorodne to nie wiem czy przy moich bukszpanach jest aż tyle miejsca.Muszę pomyśleć i pomierzyć jak się ociepli
Zdrówka.

Nie wierz, że aspiryny są niskie. U mnie w każdym razie nie są. Mam ich na tej rabatce 8, posadzone są w dwóch rzędach i bujnie rosną.

Bogdzia 19:13, 02 mar 2016

Milka napisał(a)

Są jednoroczne i wieloletnie ale wieloletnie ładniejsze bo drobniejsze, same kuleczki a jednoroczna to juz kwiatki.
Bogdzia 19:14, 02 mar 2016

Napia napisał(a)

Nie wierz, że aspiryny są niskie. U mnie w każdym razie nie są. Mam ich na tej rabatce 8, posadzone są w dwóch rzędach i bujnie rosną.

Przesliczne i jakie zdrowe.Macham i do maja.
Napia 19:20, 02 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Są jednoroczne i wieloletnie ale wieloletnie ładniejsze bo drobniejsze, same kuleczki a jednoroczna to juz kwiatki.

Jednorocznych nie znam, ale wieloletnie prześliczne, tylko trzeba je schować w drugim szeregu
Napia 19:24, 02 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Przesliczne i jakie zdrowe.Macham i do maja.

Dziękuję Bożenko, termin zarezerwowany w kalendarzu, a ja bardzo się cieszę na nasze spotkanie. Zobaczyć Twój ogród, gdy kwitną rododendrony, to coś wspaniałego