Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 17:53, 03 mar 2016

anabuko1 napisał(a)

Tak tez myślałam, ze to jeszcze nie ma co sie cieszyć z patyczków, które wypuszcza listki.
Bo te jeszcze muszą się przyjąć.
A to chyba nie każdemu się udaję.
ale trudno spróbuję.
Bo mi przydałby się taki szpaler hortensjowy na nowej działce.
Aspirynki piękne,żywe bukiety

Moje w ubiegłym roku miały już listki i było ich około 10, przeżyła jedna. Myślę, że pewniejsze byłyby odkłady. Mogę spróbować w tym roku odgiąć z każdego po jednej gałązce. jeśli się uda, to szpalerek gotowy

Limki
Napia 17:53, 03 mar 2016

Nallar napisał(a)

Dzieki.

Sonka 23:17, 03 mar 2016

Ale szaleje Twój wątek, trochę przejrzałam, prezentujesz tam jedną z róż, to nie jest Eden, a Leonardo da Vinci widziałam na zachodzie, to piękna róża, końcówki płatków są delikatnie i elegancko muśnięte porcelaną, wysoka na ok.100 -120 cm z tym,że ziemia tam jest żyzna.
Zauroczyła mnie Twoja Aspiryn-jest piękna. Mnóstwo pracy włożyłaś w ogród, efekt powalający, gratuluję.
tulucy 10:16, 04 mar 2016

Agnieszko dymka zakupiona, dziś albo jutro wsadzam w truskawki.
Napia 11:03, 04 mar 2016

Sonka napisał(a)
Ale szaleje Twój wątek, trochę przejrzałam, prezentujesz tam jedną z róż, to nie jest Eden, a Leonardo da Vinci widziałam na zachodzie, to piękna róża, końcówki płatków są delikatnie i elegancko muśnięte porcelaną, wysoka na ok.100 -120 cm z tym,że ziemia tam jest żyzna.
Zauroczyła mnie Twoja Aspiryn-jest piękna. Mnóstwo pracy włożyłaś w ogród, efekt powalający, gratuluję.

Witaj Sonko dzięki za miłe słowa
Jesteś pewna, że to nie Eden. Dostałam ją jako Eden ( Pierre de Ronsard). Jest zjawiskowo piękna,jesienią przesadziłam ją w bardziej eksponowane miejsce, by lepiej ją było widać. Leonarda nie znam, więc muszę porównać

Aspirynki śliczne i polecam, bo są naprawdę bezproblemowe
Napia 11:07, 04 mar 2016

tulucy napisał(a)
Agnieszko dymka zakupiona, dziś albo jutro wsadzam w truskawki.

Tak właśnie się zastanawiałam, czytając u Ciebie o planowanych zasiewach. Dymki jeszcze nie kupiłam, a na razie leżę, więc dopiero w przyszłym tygodniu się do tego zabiorę. Jak znam życie, to w przyszły weekend, bo przecież, gdy wracam z pracy do domu, to już jest późne popołudnie.

A dlaczego w truskawki?? To mnie bardzo zainteresowało? Czy wtedy obie rosną lepiej? Ja w ubiegłym roku w truskawkach miałam paprykę - gdy truskawki przestały owocować, przyszedł czas na nią, a muszę przyznać, że była bardzo dorodna.
tulucy 11:11, 04 mar 2016

Kiedyś gdzieś wyczytane. Cebula i czosnek odstraszają coś od truskawki, a truskawka ponoć poprawia wzrost cebulowych...
Napia 11:13, 04 mar 2016

Dzisiaj od rana straszna mgła. Czasami przebłyski słońca, które kuszą, by wyjść do ogrodu. Niestety, w moim przypadku to na razie niemożliwe. Ogród mogę oglądać z okna i tyle. Ale jak przy tym smakuje poranna kawa

Wszystkim zaglądającym życzę miłego dnia

Zdjęcia z ubiegłego sezonu, ale już niedługo będą u nas podobne widoki

tulucy 11:14, 04 mar 2016

Kuruj się
Napia 11:15, 04 mar 2016

tulucy napisał(a)
Kiedyś gdzieś wyczytane. Cebula i czosnek odstraszają coś od truskawki, a truskawka ponoć poprawia wzrost cebulowych...

Oooo, dzięki

Zawsze zaglądam do ściągi, żeby wiedzieć, co z czym sadzić, ale tego nie kojarzyłąm. Przyda się na pewno.