Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

tulucy 21:08, 02 mar 2016

Ja mam uraz do cisów po nocy w szpitalu z synem 2 letnim niespełna, dziadek go pilnował, młody się kręcił i wózkiem bawił, przyszła babcia i zobaczyła w wózku jagody cisowe, pytanie czy jadł? A on na to am am - no i nie wiemy dalej jadł czy chce zjeść. Do szpitala, w szpitalu na obserwację, puścili nas kole południa następnego dnia, nic mu nie było, ale wszystkie cisy poleciały z ogrodu rodziców, a i od nas też
Dla smaczku tylko dodam, że karmiłam wtedy córkę 3 miesięczną, siedziałam z synem w sali i leciałam na karmienie na dół, zamiana z babcią była, w nocy tylko m był z synem, bo inaczej byśmy nie dal rady. Dlatego cisom mówimy stanowcze nie
kamila66 07:45, 03 mar 2016

Agnieszko piękne masz róże w ogrodzie ostatnio złapałam wirusa różanego myślałam o białej swany ale Twoja aspiryna też się pięknie prezentuje
Napia 11:02, 03 mar 2016

tulucy napisał(a)
Ja mam uraz do cisów po nocy w szpitalu z synem 2 letnim niespełna, dziadek go pilnował, młody się kręcił i wózkiem bawił, przyszła babcia i zobaczyła w wózku jagody cisowe, pytanie czy jadł? A on na to am am - no i nie wiemy dalej jadł czy chce zjeść. Do szpitala, w szpitalu na obserwację, puścili nas kole południa następnego dnia, nic mu nie było, ale wszystkie cisy poleciały z ogrodu rodziców, a i od nas też
Dla smaczku tylko dodam, że karmiłam wtedy córkę 3 miesięczną, siedziałam z synem w sali i leciałam na karmienie na dół, zamiana z babcią była, w nocy tylko m był z synem, bo inaczej byśmy nie dal rady. Dlatego cisom mówimy stanowcze nie

No widzisz, nie pomyślałam. Wiem, że cisy mają trujące jagody, ale nie mam małych dzieci, więc nie brałam tego pod uwagę przy kupowaniu cisów.

Sporo nerwów Cię to kosztowało i zdrowia, ale dobrze, że skoczyło się tylko na obserwacji. Jak to jednak trzeba być ostrożnym i przewidującym przy zakładaniu ogrodu. Aspirynki byłyby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem w tej sytuacji
tulucy 11:05, 03 mar 2016

Teoretycznie dzieci już są większe, mają wytłumaczone, rozumieją, ale ... Obawa jest póki co.
Napia 11:11, 03 mar 2016

kamila66 napisał(a)
Agnieszko piękne masz róże w ogrodzie ostatnio złapałam wirusa różanego myślałam o białej swany ale Twoja aspiryna też się pięknie prezentuje

Swany piękna i prawie bezobsługowa, aspirin także, ale jednak rośnie wyższa i ma nieco inny pokrój, bardziej krzaczasty. W każdym razie u mnie.
Pooglądałam swany i teraz zastanawiam się, gdzie by jeszcze dla niej znaleźć miejsce. To chyba już przypadek wirusowej różanki w zaawansowanym stadium
Napia 11:12, 03 mar 2016

tulucy napisał(a)
Teoretycznie dzieci już są większe, mają wytłumaczone, rozumieją, ale ... Obawa jest póki co.

Wcale się nie dziwię i doskonale rozumiem Twój niepokój. Jak to mówią "strzeżonego Pan Bóg strzeże"
MirellaB 11:26, 03 mar 2016

Agnieszko polecisz mi róże do donic?
Napia 11:33, 03 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Agnieszko polecisz mi róże do donic?

Nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o róże w donicach, ale Anda z Doświadczalni bylinowo-różanej ostatnio pisała o różach odpowiednich do donic.

To chyba może pomóc
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=301
Nallar 11:43, 03 mar 2016

Przyszłam, nacieszyć oczy pięknymi widokami w naprawdę romantycznym ogrodzie. Czytam że różany wirusik Cię nie opuszcza....i dobrze że nie ma na niego leku, ogród będzie jeszcze piękniejszy.
Napia 11:45, 03 mar 2016

Nallar napisał(a)
Przyszłam, nacieszyć oczy pięknymi widokami w naprawdę romantycznym ogrodzie. Czytam że różany wirusik Cię nie opuszcza....i dobrze że nie ma na niego leku, ogród będzie jeszcze piękniejszy.

Leki starannie omijam wręcz udaję, że nic nie wiem o ich istnieniu Pierwszy wirus na który zapada się z przyjemnością

I co, obmyśliłaś już plany na rabacie? Biegnę obejrzeć