Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 22:57, 02 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Agnieszka Twój taras jest super jak czytałam o jaśminach to też w pierwszej kolejności nie miałam na mysli róż poczytałam też o nasadzeniach i o migdałku czy za wino odprawisz modły nad moim a tak na poważnie to czy takiego młodego sadzonego w tym roku to pryskać już na grzyba ?

Chyba użyłam zbyt dużego skrótu myślowego

Modły nad migdałkiem? Nie ma sprawy Mogę odprawić, czemu nie. Wino wypijemy na tarasie w dobrym gronie

Migdałek po kwitnieniu trzeba koniecznie opryskać środkiem przeciwgrzybicznym. I krótko obciąć.

Napia 23:01, 02 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Czy jak kiedyś orzech urośnie z bukiem nie będzie za ciasno?

Tego się właśnie obawiam. I dlatego chciałabym wiedzieć, jaką formę będzie miał buk, bo jeżeli to będzie taki mały parasol, to nie powinny sobie wchodzić w drogę.
Chociaż z drugiej strony zanim orzech urośnie na tyle, by zaczął przeszkadzać, minie bardzo dużo czasu
Napia 23:02, 02 kwi 2016

tulucy napisał(a)
A ja właśnie dziś dostałam kilka tych zawilców od sąsiada

Są malutkie i urocze. Z daleka rzuca się w oczy niebieski kolor
Napia 23:03, 02 kwi 2016

ZielonaAnia75 napisał(a)

Trochę się rządzę, ale odpowiem... u mnie nie przemarza, nigdy jej nie okrywałam na zimę, a czy w przeciągu może rosną nie wiem, choć w kieleckim gwiżdże Zapach ... prawie nie pachnie, bardzo bardzo delikatnie, ale urokiem nadrabia. Czyż nie???

Dziękuję Aniu za pomoc U mnie rosną w przeciągu
Napia 23:05, 02 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
To na 100% zawilec grecki Róża bossssko Pozdrawiam

Czyli zawilec grecki Super Lubie wiedzieć, kto miesza w moim ogródku. Różą Ani przepiękna i cieszę się, że jest duża szansa na to, że i moje takie bedą

Pozdrawiam Gosiu
Napia 23:08, 02 kwi 2016

Dzisiaj niestety już muszę uciekać, a tyle chciałabym napisać i pozaglądać do Was Może jutro się uda

Na dobranoc bratki, które kupiłam zamiast królewskich rododendronów, po które spaecjalnie pojechałam do Au. Nie było odmiany, na której mi zależało, więc pocieszyłam się innymi kwiatkami

tulucy 23:39, 02 kwi 2016

Napia napisał(a)

Są malutkie i urocze. Z daleka rzuca się w oczy niebieski kolor

Dostałam z jednym albinosem - sąsiad ma kilka białych i jeden się zaplątał pod łopatkę
mirkaka 06:50, 03 kwi 2016

Witaj, napisałaś u Doni że kupiłaś poidełko podobne do jej tylko głębsze. Czy możesz wstawić jego zdjęcie i podać gdzie je kupiłaś?
A jeśli chodzi o orzecha włoskiego to czytałam że pod nim nic nie chce rosnąć więc warto się zastanowić nad jego miejscem w ogrodzie. Teraz jest malutki ale czas szybko płynie
Makao_J 10:39, 03 kwi 2016

Ta jaśmina cudnie wygląda, ale przy altanie wolałabym coś pachnącego. Na razie na liście mam Eden Rose.
ZielonaAnia75 13:37, 03 kwi 2016

Napia napisał(a)

Mam siedem jasmin i właśnie zastanawiałam się, czy sześć z nich mogę zostawić przy jednej pergoli. Trzy metry to więcej niż czytałam w opisach, bo moje na razie niewielkie mają ok. 1,5 metra. A jeżeli mocno się rozrastają, to wyjdą mi za pergolę, a tego bym nie chciała.

Zdjęcia zostaw proszę. Cudne są, a ja mam nadzieję, że i moje za kilka lat zaskoczą mnie takim pokazem

Masz siedem jasmin?... zazdroszczę, ale będziesz pokaz!!!