Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 22:44, 03 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)
Ja dzisiaj też sięskusiłam na trzy Hortensje Limelight. Z tyłu mam świerki serbskie i teraz się głowię, co tam jeszcze dać Twoje przepiękne ciekawe kiedy moje tak urosną

Przed hortensjami mam posadzone bodziszki wspaniałe, ale zastanawiam się jeszcze, czy między hortensjami a tujami nie dosadzić jeszcze miskanów
Limki szybko urosną nawet się nie obejrzysz
Napia 22:51, 03 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Fajny ten starzec , mój zimę też przetrwał ale nie kwitnie . Hortensje bez wyjątku wszystkie piękne. Pozdrówka.

Dziękuję Hortensje młódki jeszcze
Starzec mnie zadziwił - po pierwsze, że przetrwał zimę, a po drugie, że zakwitł
Pozdrawiam serdecznie
Napia 23:04, 03 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Aga, cześć.
Ty mówiłaś ,że masz mało róż. A ja już się pogubiłam , bo codziennie nowe zdjęcia.
Piękne.Do tej pory nie podobały mi się czerwone róże.
Piękny jest Twój domek, otoczony pięknym kwieciem. Wszystko jest takie spójne..jak Ty

Aniu, róż wcale nie mam wiele, bo pięć odmian, ale krzaczków więcej.Kocham je bardzo, wię pokazuję z każdej strony Czerwień bywa różna - ta pnąca jest bardziej malinowa, a wielkokwiatowe i rabatowe mają odcień głębokiej ciemnej czerwieni. Ja z kolei nie przepadałam za żółtymi kwiatami, a tak się złożyło, że trafiły do mego ogrodu i pewnie już tutaj zostaną
Aniu, nie wiem , co powiedzieć Całe życie próbuję okiełznać chaos stąd pewnie dążenie do ładu i poszukiwanie piękna
Pozdrawiam ciepło
asiach 23:37, 03 lip 2014

Pozdrowienia zostawiam
Dobrej nocy
Gardener27 23:48, 03 lip 2014

Nadrabiam zaległości

Zakupy bardzo udane Co to za odmiany Żurawek ?

Hortensje u Ciebie szaleją nie to co u mnie Lenie wstrętne

I róże wobec których nikt pewnie idąc ulicą nie przejdzie obojętnie

Pozdrawiam
agatanowa 11:35, 04 lip 2014

Napia napisał(a)

Agatko, bardzo dziękuję za miłe słowa, bo tak naprawdę to dopiero zarys tego, co będzie w przyszłości
Brzoza tylko pożyczona, rośnie u sąsiadów, ale prawie w granicy działki, więc cieszy nas to bardzo. Róża kwitne tylko raz w roku, ale długo, obficie i przepięknie
Tawułek mam w grupie posadzonych sporo -to tawułki japońskie montgomery. Jeszcze rosną prawie na patelni, ale za kilka lat rh i daglezje dadzą im potrzebny cień.
Biała róża , moja ukochana, w stanie prawie beznadziejnym. Nie wiem, czy uda się ją uratować Zaraz po przesadzeniu wygladała całkiem przyzwoicie, al już następnego dnia zczęła usychać. Podlewam ją, cieniuję , dbam o nią, a ona z każdym dniem wygląda gorzej. Mimo wszystko nie tracę nadziei

Trzymam kciuki za różyczkę! Ja mam problem z moją Queen of Sweden: kupłam internetowo marną sadzonkę, wsadziłam do doskonałej ziemi dla róż, ale ona strasznie marnieje: po 2 tyg. urlopu nie widzę poprawy, a jest nawet gorzej, bo cos ja zajada

Aga,nie wiedziałam, że są również tawułki japońskie! Twoje są śliczne Jak duże rosną?
Agania 13:12, 04 lip 2014

Limki już rosną, niezły masz z nich żywopłocik
Napia 15:02, 04 lip 2014

asiach napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam
Dobrej nocy

Dziękuję ja dopiero teraz przeczytałam i życzę miłego weekendu w Twoim zacisznym i cienistym ogrodzie Pozdrawiam serdecznie
Napia 15:11, 04 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Nadrabiam zaległości

Zakupy bardzo udane Co to za odmiany Żurawek ?

Hortensje u Ciebie szaleją nie to co u mnie Lenie wstrętne

I róże wobec których nikt pewnie idąc ulicą nie przejdzie obojętnie

Pozdrawiam

Przemku dziękuję za sympatyczne słowa i witam Cię serdecznie
Niestety, nie wiem, co to za odmiany, Pani nie wiedziała, co sprzedaje. Kupiłam jako "byliny" i pewnie dlatego cena była tak atrakcyjna Gdy trochę podrosną, może uśmiechnę się do Łukasza z prośbą o pomoc w identyfikacji
Nie wszystkie hortensje szaleją, choć bardzo bym tego chciała, ale niektóre tak
Najpiękniejsza róża powoli przekwita i będzie cieszyć oczy dopiero za rok
Pozdrawiam
Napia 15:18, 04 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Trzymam kciuki za różyczkę! Ja mam problem z moją Queen of Sweden: kupłam internetowo marną sadzonkę, wsadziłam do doskonałej ziemi dla róż, ale ona strasznie marnieje: po 2 tyg. urlopu nie widzę poprawy, a jest nawet gorzej, bo cos ja zajada

Aga,nie wiedziałam, że są również tawułki japońskie! Twoje są śliczne Jak duże rosną?

Dziękuję Agatko ( czy tak mogę ) za troskę. Ja też sekunduję mojej różyczce, ale czas pokaże. Ja robię wszystko, co się da Przykro mi, że Twoja królowa nie może się zaaklimatyzować. A skąd wiesz, że coś ją je? Widać ślady żerowania szkodnikow?
Tawułki wybrałam ze względu na kolor i wysokość- powinny osiągnąć ok. 60 cm. Ja też nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian na poczatku chciałam tawułkę Arendsa, ale w końcu zdecydowałam się na tę
Pozdrawian serdecznie