Mazan,
jak prysnę OW to grzyba, nawet jeśli się pojawi, powinnam zwalczyć?
Pies jest przypadkiem szczególnym, je karmę zbilansowaną, nie powinna mieć braku witamin. Trawą się pobudza do wymiotów, co po zjedzeniu czyni

Odchody zjada od zawsze, brała kiedyś nawet specjalne preparaty, bo wet podejrzewał że czegoś jej brakuje. Jak zostawię nieopatrznie śmieci otwiera nawet dziecięce pieluszki. Tarza się we wszystkim co zaczęło się rozkładać.
Taki to już jest mój smierdziel.
Nie mam gdzie postawić gnojówki, chciałam u niej w kojcu, gdzieś z boku. Ale przecież wypije
Chciałam się zapytać jeszcze o Humus Active. Macie jakieś doświadczenia z nim związane?
Nawóz sztuszny rozsypałam na trawnik tylko raz w tym roku. Pierwsze nawożenie- Hydrokomplex. Popsuł mi sie siewnik, wyszły plamy. Dziecko chciało się bawić, nie mogłam pozwolić, bo przecież nawóz. Od tamtej pory już żadnej chemii nie sypnęłam.
Polałam HA do trawników. Ale mam wrażenie, że ta trawa nie jest tak zielona jak być powinna, nie ma co prawda żółtych plam (tylko ciemnozielone), ale mogłaby być lepsza. Poi nawozach sztucznych rosła jak głupia, a teraz wyhamowała.
Fakt faktem, przesuszyłam ją.
Chwasty wyrywam ręcznie albo wyrywaczem. Wyrywacz zostawia dziury, trawnik się napowietrza, uzupełniam ziemią z worka wymieszaną z granulowanym obornikiem. (Też są plamy). Grunt pod trawnik nie trzyma wody, nie mam nawadniania, chcę polepszyć glebę.
Pozdrawiam