Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Radziu2013 13:07, 12 maj 2019

Cześć Reniu, mam prośbę, czy mogłabyś pokazać zdjęcia kłosowca Golden Jubilee ?

Bo zamierzam poprzesadzać sadzonki już wprost na miejsca docelowe i chciałbym jeszcze raz go zobaczyć i przemyśleć...
ryska 18:05, 12 maj 2019

Radziu2013 napisał(a)
Cześć Reniu, mam prośbę, czy mogłabyś pokazać zdjęcia kłosowca Golden Jubilee ?

Bo zamierzam poprzesadzać sadzonki już wprost na miejsca docelowe i chciałbym jeszcze raz go zobaczyć i przemyśleć...

Hej Radziu, teraz wygląda tak rośnie pomiędzy czosnkami Hair i główkowaty.

a w sezonie z kwiatami tak.
gosika67 18:11, 12 maj 2019

Reniu a masz może jarzmiankę? Przymierzam się do niej.
Kłosowca mam ale ma inne zielone liście, ciemniejsze, kwiat jest fioletowy, a jak pachnie.
ryska 19:06, 12 maj 2019

gosika67 napisał(a)
Reniu a masz może jarzmiankę? Przymierzam się do niej.
Kłosowca mam ale ma inne zielone liście, ciemniejsze, kwiat jest fioletowy, a jak pachnie.

Cześć Gosiu
Nie mam jarzmianki.
Kłosowce mam i te i te. Ten seledynowy jest niższy i mniej się rozsiewa, siewki zwykłego mam wszędzie. Pięknie pachnie przy ich usuwaniu
Anda 19:15, 12 maj 2019

ryska napisał(a)

Fajnie, że decyzja podjęta

Czy ten piękny magentowy kolor na zdjęciu to monarda?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:55, 12 maj 2019

Anda napisał(a)

Fajnie, że decyzja podjęta

Czy ten piękny magentowy kolor na zdjęciu to monarda?

Tak, to monarda odmiana Kardinal.
Już jej nie ma w tym miejscu. To jest właśnie to miejsce, gdzie wsadzę farbownika. O zgrozo dwa razy do roku przesadzam rośliny
Ivvvona 21:13, 12 maj 2019

Przy okazji i ja obejrzałam kłosowca od Ciebie w związku z moim wczorajszym dylematem. Został na swoim miejscu. Z przesadzaniem roślin mam dokładnie tak samo
ryska 22:09, 12 maj 2019

Ivvvona napisał(a)
Przy okazji i ja obejrzałam kłosowca od Ciebie w związku z moim wczorajszym dylematem. Został na swoim miejscu. Z przesadzaniem roślin mam dokładnie tak samo

Dziś byłam odetchnąć od tego mojego grajdołka w Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni.
W końcu odpoczęłam
Nallar 22:16, 12 maj 2019

ryska napisał(a)

Dziś byłam odetchnąć od tego mojego grajdołka w Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni.
W końcu odpoczęłam

Zapachniało mi wiejskimi klimatami które uwielbiam.
Urokliwe miejsce.

Mnie seledynowy Kłosowiec nie wylazł z ziemi.
Ivvvona 22:23, 12 maj 2019

Fajna wycieczka, byliśmy tam dawno temu jak dzieci były w podstawówce. Ciekawe miejsce.