Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:41, 12 maj 2019

Nallar napisał(a)

Zapachniało mi wiejskimi klimatami które uwielbiam.
Urokliwe miejsce.

Mnie seledynowy Kłosowiec nie wylazł z ziemi.

Wiejskie klimaty to i mój klimat. Mieliśmy radochę, bo wszystkie (ja i moje dziewczyny) obrałyśmy sobie rolę wiejskiej zielarki. Chata na skraju lasu, trochę magii, trochę ziołolecznictwa... świetnie byśmy się odnalazły w tamtych czasach. Tylko te krótkie łóżka Nasi faceci to już na pewno spaliby na podłodze

Kłosowiec pewnie się wysiał, jak nie wyplewiłaś, bo ja już "posprzątałam" siewki.
ryska 22:49, 12 maj 2019

Ivvvona napisał(a)
Fajna wycieczka, byliśmy tam dawno temu jak dzieci były w podstawówce. Ciekawe miejsce.

Byliśmy kolejny raz, bardzo się tam zmieniło na plus.
Cudowne miejsce
Nallar 23:26, 12 maj 2019

ryska napisał(a)

Wiejskie klimaty to i mój klimat. Mieliśmy radochę, bo wszystkie (ja i moje dziewczyny) obrałyśmy sobie rolę wiejskiej zielarki. Chata na skraju lasu, trochę magii, trochę ziołolecznictwa... świetnie byśmy się odnalazły w tamtych czasach. Tylko te krótkie łóżka Nasi faceci to już na pewno spaliby na podłodze

Uruchomiłam wyobraźnie.... Chusteczki na głowach, fartuszki, wiklinowe koszyczki na zbiory....
Nawet widziałam krzesełka przystawione do łóżek jako przedłużki.
jolanka 08:54, 13 maj 2019

Fajna wycieczka, tez uwielbiam gdzieś od czasu do czasu odetchnąć od codzienności. Tam jeszcze nie byłam
Mgduska 09:43, 13 maj 2019

ryska napisał(a)
Kuklik Cocktail Cosmopolitan skradł moje serce.
Dziś znów kilka fotek mu zrobiłam.

... a miałam już nic nie kupować!!

Otóż najdalej na początku przyszłego tygodnia przyjedzie do mnie to cudo (oczywiście w towarzystwie, no bo jak szaleć na na całego )- więc mam prośbę - powiedz, na jakim stanowisku będzie mu najlepiej, bo nie chciałabym mu zrobić krzywdy, jest naprawdę obłędny, przepyszny po prostu
tulucy 09:45, 13 maj 2019

Chyba mnie w czerwcu jakaś wycieczka czeka... Jola, planujemy? Tylko ja z rodziną
ryska 20:17, 13 maj 2019

Nallar napisał(a)

Uruchomiłam wyobraźnie.... Chusteczki na głowach, fartuszki, wiklinowe koszyczki na zbiory....
Nawet widziałam krzesełka przystawione do łóżek jako przedłużki.

Hihi też masz bujną wyobraźnię
ryska 20:22, 13 maj 2019

jolanka napisał(a)
Fajna wycieczka, tez uwielbiam gdzieś od czasu do czasu odetchnąć od codzienności. Tam jeszcze nie byłam

Akurat wytopki ołowiu były i bicie monet
Na przegrychę podpłomyki z blachy.
ryska 20:33, 13 maj 2019

Mgduska napisał(a)
... a miałam już nic nie kupować!!

Otóż najdalej na początku przyszłego tygodnia przyjedzie do mnie to cudo (oczywiście w towarzystwie, no bo jak szaleć na na całego )- więc mam prośbę - powiedz, na jakim stanowisku będzie mu najlepiej, bo nie chciałabym mu zrobić krzywdy, jest naprawdę obłędny, przepyszny po prostu

Kuklikowi lepiej jak ma słońce ale nie patelnię. W ubiegłym roku był raczej wycofany z życia kwiatowego, rozrastał się powoli, by w tym pokazać na co go stać. Ta kępa ze zdjęcia nadal taka piękna jest. Obok rosną róże, więc czerpie od nich składniki pokarmowe i wodę. Ja mam posadzone w takiej duużej donicy i muszę ją nawadniać.
U Ciebie też jest bylinowy busz, także dopasujesz sobie dobrze
ryska 20:34, 13 maj 2019

tulucy napisał(a)
Chyba mnie w czerwcu jakaś wycieczka czeka... Jola, planujemy? Tylko ja z rodziną

Polecam