Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anabuko1 12:13, 16 maj 2019

ryska napisał(a)
Tawułki ulubione "Vision in Red" na chwilę obecną mam kilkadziesiąt sadzonek w przedogródku, w każdej szczelinie

Runianki wypuszczają młode listki.

Szachownice kostkowate, już tylko pojedyncze sztuki kwitną.

Pięknie zaprezentowane roślinki
ryska 12:38, 16 maj 2019

Dziękuję Aniu
ryska 12:44, 16 maj 2019

Czosnek niedźwiedzi
Takie mam poletko w warzywniku, obok róż jadalnych, naprzeciwko szklarni.
Wilgotno i półcień.
Za rok powinien być już pożytek
Obok jest floks o białych kwiatkach. Trzeba go przesadzić, zresztą miał być tu tylko na chwilę.

Anda 16:33, 16 maj 2019

A dlaczego dopiero za rok?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 17:28, 16 maj 2019

Anda napisał(a)
A dlaczego dopiero za rok?

Oczywiście parę garstek w tym roku zerwaliśmy ale miałam na myśli przygotowanie zapasów Nie urywałam też wszystkich listków tylko po jednym z cebulki. Niech się wzmacnia.
Anda 17:38, 16 maj 2019

A, to rozumiem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nallar 21:10, 16 maj 2019

Renatko, moim zdaniem na tym przysypanym (pękniętym) odcinku szykują się korzonki, ale to tylko moje zdanie, a ja żadna specjalistka.
Myślę że tydzień jej powinien wystarczyć, jeżeli nie puści liści to na Twoim miejscu pożegnałabym ją.
Wiem że dębolistna przypadła Ci do gustu i dlatego zmusiłam mamuśkę do małej gimnastyki. Udało mi się przygiąć jeden pęd i przysypać ziemią. Śledź do namiotu świetnie się sprawdził.
Nie chciała z patyka to może wyda potomstwo z odkładu.

paniprzyroda 22:40, 16 maj 2019

Za nazwy paproci dziękuję, zapisałam, część odrostów tawułek przesadziłam
ryska 08:26, 17 maj 2019

Anda napisał(a)
A, to rozumiem

Ewa pomagałaś mi w tamtym roku z bruzdownicą.
Pisałam, że ucinam każdy pęd zaatakowany od dwóch lat.
W tym roku zaryzykowałam i obcięłam róże przy samej ziemi koło 7 marca.
Wzruszałam też ziemię wokół róż.
Chyba to ryzyko się opłaciło.
Tu na zdjęciu Olivia i Queen Elizabeth ale inne róże też budują ładne krzaczki.
Najbardziej jestem zadowolona z róży Geoff Hamilton, bo najbardziej cierpiała z powodu bruzdownicy.
Póki co nie zauważyłam ani jednego zwisającego, zamierającego pędu.
ryska 08:34, 17 maj 2019

Nallar napisał(a)
Renatko, moim zdaniem na tym przysypanym (pękniętym) odcinku szykują się korzonki, ale to tylko moje zdanie, a ja żadna specjalistka.
Myślę że tydzień jej powinien wystarczyć, jeżeli nie puści liści to na Twoim miejscu pożegnałabym ją.
Wiem że dębolistna przypadła Ci do gustu i dlatego zmusiłam mamuśkę do małej gimnastyki. Udało mi się przygiąć jeden pęd i przysypać ziemią. Śledź do namiotu świetnie się sprawdził.
Nie chciała z patyka to może wyda potomstwo z odkładu.

Czekamy...
Ślicznie Ci dziękuję, choć mam nadzieję, że mój patyk ruszy
Miejsce w którym rosła widać jest za ciemne, przesadziłam już tam bergenie.
Muszę pomyśleć nad innym. U Ciebie i u Ani w dębowym jest na słonecznym miejscu. Najwyżej przesadzę miskanta...
Dziś znów pada.