Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Milka 15:29, 10 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
...a ja się dzisiaj urwałam z doma, z rana Pojechałyśmy z Szefową na zakupy

Dostałam cudowny prezent od Danusi w postaci takiej ślicznotki

Zachwyca mnie ta hortensja, ale pozostałe zakupy też świetne
i mam wielki podziw dla ciebie, że z takim zamiłowaniem siejesz i pikujesz, kto wie, może zawód trzeba zmienić, może to twoje powołanie
Gosiu pozdrawiam
Margarete 16:47, 10 kwi 2013

Hej hej Gosiu,
widzę że u ciebie tez produkcja roslinek na całego idzie, a i te zakupione fajne. A co to za ładna hortensja - ta prezentowa ? To bukietowa czy ogrodowa ? jak sie nazywa bo kolory ma super ? a cena ? - ja wiem że o prezenty nie wolno pytac ale... może...
Pozdrawiam, Małgosia
hanka_andrus 17:34, 10 kwi 2013

Nie możesz cieszyć oka w Kubusiowie, to z Hanusiowa Tobie przesyłam pozdrówka.

kaisog1 09:39, 11 kwi 2013

Renata hihihihi Wpadaj

Haniu dzięki za informacje Własnie się zastanawiałam czy te rośliny się nie zmarnują po wcześniejszym wysianiu No ale z tego co piszesz Ty i inni to chyba raczej nie Cieszę się, że mój wątek wywołam uśmiech

Ania dyrektorka siewek, brzmi dumnie! Osłonki z pewnością nie nadają się na zewnątrz ale w domu chyba długo posłużą

Madżenko dzięki Ściskam

Edyta własnie o tą radochę chodzi..... , że to moje własne - tymi ręcami wyhodowane

Marto witaj Mnie pikowanie do szału nie doprowadza, jedynie brak miejsca Pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Ania no właśnie z tym miejscem to kłopot ale już dwie palety wyjechały wczoraj do Teściów na parapety A przewóz hmmmmm no tu faktycznie będzie problem...

Sabinko witaj Takie siewki szybko rosną Ja też jestem niecierpliwa ale akurat sianie sprawia mi frajdę

Filip hahahhaha i tak sie może skończyć

Irenko no hortensja śliczniusia jest Gdybym miała możliwości to penie skończyłabym z wielką szklarnia albo dwoma i placem pod handel roślinami Buziaki

Małgoś to ogrodowa hortensja - nazwy nie było, a ceny ni cholerci nie pamiętam..... Całuski

Hanuś pięknie dziękuję!!!!!!! Krokusy w takiej ilości bosko wyglądają

Syla 19:26, 11 kwi 2013

Kulki schowane do garażu , jak uschną to wezmę pod pachę i zawiozę je skąd zabrałam nie ma strachu , dostałam w ramach reklamacji .... Jeśli nie wypali ta dostanę kolejne dzięki za troskę ... cmok!
butterfly 21:07, 11 kwi 2013

Gosia, podziwiam cie z tym pikowaniem - nie za bardzo to lubię - a czeka mnie pikowanie werbeny, gęsto wzeszła - i stipy, a tej to boje się czy jej krzywdy nie zrobię , takie ma cienkie żdziebełka
Bogdzia 21:09, 11 kwi 2013

Pozdrówka zostawiam , jestem na bieżąco.
kaisog1 21:30, 11 kwi 2013

Sylwuś to dobrze, że masz w razie czego mozliwość bezproblemowej rekamacji Bo o takie wyspasione kule to ja bym sie bała

Beata hahahha ja nie lubię pikowania tylko dlatego, że nie mam za bardzo miejsca na popikowane rosliny A stipę kupiłaś????? Ja nie moge nigdzie w sklepie dostać

Bożenko Buziaczki ślę
Matka 22:41, 11 kwi 2013

Gosiak, przeczytałam żeby powtykac patyki hortensjowe przy krawędzi glinianej doniczki, czemu?
kaisog1 22:53, 11 kwi 2013

Bogda takim sposobem ukorzeniali sadzonki w Gardener's world. Podobno taki sposobem szybciej puszczają korzenie... Chyba chodzi o to, że ścianki doniczki szybciej się nagrzewają... Nie wiem ale wiem, że im wierzę