Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

wiunia 06:31, 31 sty 2017

Kasiek napisał(a)
Jest tyle najbiedniejszych bied na swiecie...otwieraj serce, najpiekniejsza milosc czeka

Kasiu cudnie to ujęłaś
asiak 06:56, 31 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Na razie znalazłam pieski. Jeszcze nie wiem. Może stchórzę, albo może nie jestem jeszcze gotowa po Kropce Mam ją w głowie cały czas. Ale próbujemy, bo ja ciągle szukam po internecie. Oglądam.

Danusiu, trzymam kciuki za dobrą decyzję
Rosa 09:03, 31 sty 2017

Witam Pierwszą Damę Ogrodowiska, witam w najpiękniejszym ogrodzie, który znam od wielu lat.

Czytam tu o psach i powiem tak. Mój pierwszy zginął tragicznie .... wytrzymałam kilka miesięcy. I co zobaczyłam sznaucera po drodze (kocham tę rasę), zatrzymywałam samochód i leciały mi łzy. Nie mogłam dłużej wytrzymać. Rozmawiałam z ludźmi, którzy wzięli psinki ze schroniska, po przejściach. Opowiadali mi o problemach i zatajonych chorobach i.t.p. Wiem, że to nie reguła, ale ..... już miałam psa z zaburzeniami socjalnymi i pamiętałam kłopoty. Bo sznaucery to psy z charakterem i wymagają konsekwencji i stanowczości a ja, cóż .... jak popatrzyłam w te piękne, wierne oczy topniałam. Poszłam do weta i przeprowadziłam z nim poważną rozmowę, znał moje stanowisko, że może być tylko sznaucer. Decyzja zapadła. No i się zaczęło .... poszukiwania na różnych portalach internetowych. Uważnie oglądałam zdjęcia i czytałam jak pisze hodowca. Setki telefonów i rozmów przeprowadziłam, wreszcie znalazłam i wybrałam. Zdjęcia rodziców, zdjęcia kolejnych miotów, pieski w sypialni na małżeńskim łożu , pieski w ogrodzie na kocyku, pieski na dywaniku, pieski na stole na kocyku jeszcze ślepe. Już wiedziałam z jakim hodowcą mam do czynienia. Musiałam dokonać przedpłaty symbolicznej. Psinka dorastała przy mamusi jeszcze kilka tygodni a ja byłam co kilka dni informowana telefonicznie, jak rozwija się już "moja dziewczynka" . Mogłam wybrać imię, ale tylko na literkę E, pasowało mi bo ja też na E . Hodowca "przesłuchał" mnie, zależało mu, by pies trafił do odpowiedniego domu. I choć minęło już kilka lat, chętnie ogląda zdjęcia Effe i udziela cennych porad.

pierwszy dzień mojego słodziaka z charakterem w nowym domu no i zaczął się urlop macierzyński

[
Gardenarium 09:22, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Danusiu jak dają dwa psy trzeba brać Dwa będą się zajmować sobą jak Was nie będzie.

To dobra rada. Nie pomyślałam o tym zupełnie.

Instagram Ogrodowiska
Rosa 09:34, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Danusiu jak dają dwa psy trzeba brać Dwa będą się zajmować sobą jak Was nie będzie.

A jak zacznie się walka o przywództwo w stadzie? O względy i serce Pani?
Nie wiem czy to dobry pomysł .... ale wart rozważenia.
Basilikum 09:35, 31 sty 2017

ja tez zycze dobrej marej decyzji

a taczki tez mam ale jeszcze inne nz pokazalas. Nasze sa dziedziczne
Rosa 09:57, 31 sty 2017

Basilikum napisał(a)
ja tez zycze dobrej marej decyzji

a

mądra decyzja hi hi hi
w schronisku jak popatrzysz w psie oczy, chciałabyś przygarnąć wszystkie. Tam tyle biedy zobaczysz, że chciałabyś przygarnąć i tego i tamtego, bo każdy na to zasługuje. I tu kończy się rozsądek a górę bierze serce. Boję się nawet zaglądać do schroniska.

To decyzja na kilkanaście lat. Bardzo trudna decyzja. Przeca to członek rodziny będzie.
sylwia_slomc... 10:10, 31 sty 2017

U nas na tego typu urządzenie kołowe mówimy tragac taczka ma obudowane bokiAle drewnianego tragaca jeszcze nigdy nie widziałam, mam żeliwnyGratuluję zakupu
Sebek 10:58, 31 sty 2017

Czytam o łupach - będzie dużo nowych obiektów do fotografowania
Dwa psy? Jak dla mnie dacie radę a jak żyją dotychczas ze sobą to... trudno je rozdzielić
Gardenarium 11:37, 31 sty 2017

Nie Sebciu, właśnie "moja" suczka żyje w klatce z innym pieskiem, ale on mi się nie podobaJest za duży. Ja tylko małe pieseczki. Jakby była z tym co mi się podoba, to bez dwóch zdań by było dobrze.

Ale póki co nie dzielę skóry na niedźwiedziu, trzeba poznać i zobaczyć co wyjdzie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies