Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

kaisog1 20:54, 06 sty 2018

basia3012 masz szkółkę w Wipsowie - Dąbrowscy Nie byłam u nich ale znam ich towar z kiermaszy w Starym Polu i Zieleni to Życie

Szefowa te odcinki dla mnie to jak podróż w czasie i uświadomienie sobie, że nic w życiu nie dzieje się przypadkiem
Gardenarium 20:55, 06 sty 2018

Dziękuję Aniu, mam wielkie plany na ten rok, a jeszcze większe marzenia. Aby tylko zdrowia starczyło. A wiele też zależy od tego, że musi być suchy rok, suchy, a nie takie lanie jak w zeszłym roku. O to się modlę i czekam w utęsknieniem na wiosnę i te tulipany. Codzienne oglądam te donice pokopane w ziemi A gruncie tulipany wyłażą gdzieniegdzie, a w pojemnikach cisza

Zawiozłam choinki po świętach zdobyte, poobcinałam gałęzie i będę okrywać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:56, 06 sty 2018

kaisog1 napisał(a)
basia3012 masz szkółkę w Wipsowie - Dąbrowscy Nie byłam u nich ale znam ich towar z kiermaszy w Starym Polu i Zieleni to Życie

Szefowa te odcinki dla mnie to jak podróż w czasie i uświadomienie sobie, że nic w życiu nie dzieje się przypadkiem

Basi chodzi o świerki a ta szkółka co Gosia pisze - na byliny Nie mają niestety drzew.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:58, 06 sty 2018

Gosia, dla mnie też podróż w czasie, z 10 lat do tego pudełka nie zaglądałam.
Czasem trzeba odkopać się z przeszłości. Chętnie bym poskanowała stare zdjęcia, ale mi szkoda odrywać z albumu.

Instagram Ogrodowiska
an_tre 21:00, 06 sty 2018

U mnie też wiosennie, wschodzą irysy cebulkowe, krokusy i czosnki, kwitną niektóre pierwiosnki i zadołowany w donicy anemon, ta wiosna ciut za szybko
Fajnie, ze mamy plany i marzenia, dzięki nim jesteśmy zawsze młode powodzenia w realizacjach...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 21:02, 06 sty 2018

Danuś marzenia trzeba spełnić! Zdrowie dopisze! A jak nie to będę Ci za podpórkę robić ale spełnisz marzenia!

Z albumu nie odrywaj. Szkoda... a może da się jakoś tak bez odrywania?
malgorzata_s... 21:19, 06 sty 2018

Gardenarium napisał(a)
Basiu, dzień dobry, witaj
Jestem bardzo szczęśliwa, że moja praca tutaj na Ogrodowisku niesie takie plony
Bardzo się cieszę. A te pochwały Dziękuję. Jest tyle pięknych ogrodów, a ja oczywiście ze swojego jestem dumna. Bo to moje "dziecko" ukochane. Daje mi energię, zadowolenie, odpoczynek, a gdy trzeba - rozrusza kości.
A ogrodnikom dało inspirację, przy jego pomocy mogłam przekazać swoją pasję i nią zarazić innych

Żeby obejrzec filmy musisz być na FB, ale możesz stworzyć stronę pod nickiem niekoniecznie pod swoim nazwiskiem. Albo zalogować się u kogoś z rodziny jak będziesz w odwiedzinach.

Olsztyn nieco znam. moja ciocia i brat cioteczny tam mieszkali, teraz sprzedali domy i zmienili miasto, ale w Szczytnie i Szymanach mam rodzinę Co do szkółki, to może Szmit k Ciechanowa? Często tam mamy zloty, a mają super rośliny.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2018!

Danusiu Twoja praca i Twój ogród to inspiracja największa i sama nawet nie wiesz jakie plony przyniosła.Szkoda że nie da się tego zmierzyć bo byłabyś zaskoczona. W wielu naszych ogrodach widać Twoją rękę albo może nawet to lepsze określenie Twoją wizję piękna.Zarażasz tym pięknem i jestem przekonana że zarazisz jeszcze baaaardzo wielu.
Życzę Ci suchego i pięknego roku wielu sił i zdrowia abyś mogła realizować plany
Rumianka 22:06, 06 sty 2018

Filmiki obejrzałam, otwierając tylko podanego linka...nie mam konta na Facebooku...Ten ostatni odcinek kiedyś oglądałam w telewizji i teraz z ochotą przypomniałam sobie ponownie...Dzięki Danusiu za tak miłe chwile w te ponure dni...
Katkak 22:19, 06 sty 2018

Danusiu, a powiedz proszę, czy zakładając Ogrodowisko spodziewałaś się, że aż tak "się rozrośnie"? I, że aż tyyyyle nas tu będziesz miała na głowie?
I czy spełniło Twoje oczekiwania, a może czymś Cię zaskoczyło? Albo (uchowaj Boże) rozczarowało?
Gardenarium 22:35, 06 sty 2018

Nie spodziewałam się, że nabierze takiej "siły" i mocy

Tyle na głowie mieć - przywykłam, od zawsze, więc nie mam problemu z ogarnięciem
Spełniło oczekiwania, jest takim "sprawnym" łącznikiem, dobrym narzędziem do przekazywania wiedzy.

Zaskoczyło mnie tym, że wielu ludzi do mnie pisze prywatnie, pokazuje ogrody, dziękuję za pasję jaką dzięki mnie mają. A najbardziej to mnie zaskoczyło, że kogoś uratowałam od rozwodu, ktoś wyzdrowiał, a nawet że podobno kilku osobom uratowałam życie. Tego się nie spodziewałam.

Ale po sobie widzę, że jeśli ktoś pokocha ogród, on się z nawiązką odwzajemni i da nam wiele radości z możliwości bycia w nim i pracy. Grzebanie w ziemi nigdy się nie znudzi.

Rozczarowało ? Pewnie tak w małych momentach, były takie epizody. Ale to się zapomina. O tym się nie rozpamiętuje.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies