Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Pszczelarnia 22:52, 08 sty 2018

Obejrzałam archiwalną "Maję w ogrodzie". Ogród w B. wspaniały. A upodobania Ogrodniczki, która dopiero po zmroku odpoczywa, niezmienne (byliny, kompost, kącik dla motyli, topiary, donice, ciekawe kolory - czarny, elementy wystroju ogrodu).

Miałam pisać na wątku u siebie podsumowanie większe mojego pobytu na Ogrodowisku. Ale wstęp mogę tutaj napisać: zaczęło się od Twoich angielskich ogrodów (relacje na stronie głównej) i wizyty w Twojej "bombonierce". Zauroczyły mnie donice i detale oraz to, że o ogród można dbać tak jak o dom.

Gardenarium 22:59, 08 sty 2018

Dziękuję Ewo za tak wspaniały wpis Teraz wszystkie te detale zabrałam, aby nie zaginęły..znajdą swoje miejsce w nowym wcieleniu. W tym ciężarówka donic wszelakich i kolekcja konewek.

Instagram Ogrodowiska
medula 08:44, 09 sty 2018

basia3012 ja duże drzewa do swojego ogrodu kupuję w szkółce na wjeździe do Dywit. Z tego co widziałam mają również spory wybór iglaków i własny transport
AngelikaX 10:48, 09 sty 2018

Piękne iście wiosenne kadry, ciemierniki przepiękne i ten ogólny porządek

Słoneczko przesyłam u mnie dziś jego pod dostatkiem
basia3012 11:00, 09 sty 2018

medula , dziękuję zajrzę tam na pewno . Nigdy jeszcze nie byłam tam .Mieszkam w Dajtkach i mam tu przy lotnisku szkółkę . Ale chyba cenowo nie jest tu tanio . Więc chętnie pojadę też do Dywit . Pozdrawiam .
kaisog1 19:46, 09 sty 2018

Basia3012' generalnie te szkółki nie są tanie.... a i towar nie raz kiepskiej jakości.... Powiem Ci, że szukając w okolicach naszego Kubusiowa szkółek byłam niemile zaskoczona i cenami, i jakością.... już w Warszawie taniej Całe szczęście w drodze do Kubusiowa koło Nidzicy, w Tatarach jest fajna szkółka. Ceny do przyjęcia ale towar naprawdę dobrej jakości
basia3012 22:31, 09 sty 2018

Dziękuję Małgosiu za informację . Już sobie zapisałam tę szkółkę do swojego zestawu szkółek , które muszę odwiedzić wiosną . Dobrze jest jednak pytać bo szkółka szkółce nierówna .Ja potrzebuję duże świerki serbskie -8 szt , duże to mam na myśli takie chociaż ze 2 metry . No i dobrze byłoby nie wydać majątku na nie .Mąż pytał w szkółce w pobliżu Olsztyna to świerk serbski 150 cm kosztuje 150 zł a 200- 250cm 250 zł . Trzeba więc wiosną parę miejsc odwiedzić .
Anda 08:16, 10 sty 2018

Danusiu, u Ciebie jak zwykle pieknie. Ozdoby sliczne. Ciemierniki przepiekne. Ja na moje jeszcze czekam. Tylko jeden w doniczce juz kwitnie.

Danusiu, a tak z innej beczki. Planuje mala, jakby naturalna łączke. Moglabys rzucic swym fachowym okiem na moj spis roslin, ktore tam chce wysiac lub posadzic? Kwitnienie ma byc od wiosny do jesieni, zeby owady mogly sie dlugo pozywic.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=1118#post_5
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 09:16, 10 sty 2018

Byłam

Instagram Ogrodowiska
Anda 09:31, 10 sty 2018

Dziekuje Ci bardzo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies