Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Katkak 22:43, 06 sty 2018

To cudownie, że to całe dobro, które nam od siebie dajesz do Ciebie wraca Kochana . Bo jak inaczej można nazwać te wszystkie piękne rzeczy, o których się dowiadujesz . No i zmieniasz nasze ogrody Danusiu. Jesteś najprawdziwszą ogrodową wróżką. Jeśli nie wierzysz to zerknij do mnie. Wrzuciłam zdjęcia ogrodu z 2013r (wtedy dołączyłam do zacnego grona Ogrodowiska) . To, że obecnie ogród wygląda tak, a nie inaczej zawdzięczam właśnie Tobie .
basia3012 23:59, 06 sty 2018

Bardzo dziękuję za podpowiedż co do szkółki . Zadzwonię tam i zapytam czy mają świerki serbskie . Ja to wolałabym jakieś od razu duże , chociaż ze 2m. Czy to dobrze? czy może lepiej niższe? Chodzi mi o przyjmowanie się .
Mam pytanie , może śmieszne ale trudno, czy mogłabym jeszcze wsadzić do gruntu tulipany i krokusy ? Jesienią nie pomyślałam o posadzeniu tulipanów na rabatach przy ulicy . Mam tam jedną długą na 25 m , to tam właśnie planuję posadzić świerki serbskie i jeszcze 3 krótkie i wąskie przy samej jezdni z trzmielinami Fortunea . I to na nich chciałabym dosadzić tulipany. Może uda mi się jeszcze je wsadzić ? Sprawdziłam prognozę pogody na 25 dni , mrozu nie przewidują więc może udałoby się ? Pozdrawiam .Dobrej nocy życzę .
Gardenarium 10:07, 07 sty 2018

Z dobrej szkółki będzie gwarancja nawet na kopany towar. Wtedy się przyjmie.

Co do tulipanów, ja bym posadziła, jest ciepło, posadź raczej głęboko (min. 3 wysokości cebuli) nasyp grubo liści lub kory, żeby docieplić. Na pewno się uda.
Bo jak nie posadzisz, to się zmarnują.

Instagram Ogrodowiska
Pola 10:19, 07 sty 2018

Danusiu, i ja dziękuję za ogrodowisko. Twój pomysł założenia tego forum pomógł wielu ludziom. Mój ogród jest częścią gabinetu i jest mi ogromnie miło gdy pacjenci czekając na zabieg proszą o pozwolenie obejrzenia go. Zawsze podkreślam, że pomysły czerpałam z twojego forum, i bez niego on by nie powstał w takiej odsłonie. Wiem, że po takiej rekomendacji wielu podgląda ogrodowisko i zachwyca twoim pięknym ogrodem. Jeszcze raz bardzo dziękuję i z Nowym Rokiem życzę samych sukcesów i radości.
Gardenarium 10:26, 07 sty 2018

Miło mi, dziękuję.
Także projektowałam ogród klientom, którzy są lekarzami i mają prywatny gabinet, gdzie przychodzi wielu ludzi. Fajnie to słyszeć

Instagram Ogrodowiska
gosika67 12:34, 07 sty 2018

Witam obejrzałam Maję,chłonęłam wszystko co mówiłyście.Dziękuję za tamte rady i obecne będąc na Forum.
Gardenarium 13:03, 07 sty 2018

Jak oglądam, to teraz nieco inaczej się u nas nawet robi, bo mamy inny sprzęt i nowe doświadczenia Ale miło sobie przypomnieć jak się młodszą było

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:29, 07 sty 2018

Ozdoby świąteczne czas sprzątnąć

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:30, 07 sty 2018

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:31, 07 sty 2018

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies