Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Alicja169 20:37, 25 sty 2018

Danusiu - Heviz, super miejsce, poczujesz dobre skutki kąpieli (a właściwie wiszenia) w tym jeziorze. Dla zdrowotności warto to powtarzać (najlepiej co roku), dobrze działa na nasze kręgosłupy i stawy. Pozdrawiam
Sebek 22:50, 25 sty 2018

Ale super to jezioro Zwłaszcza świetnie to wygląda zimą - śnieg i wokół chmura pary

Tyyyle nasion? A mi się nawet werbeny nie chce wysiać
BKosimkArt 07:07, 26 sty 2018

Ale nasion, aż chce się siać...
Gardenarium 07:50, 26 sty 2018

Kasiek napisał(a)
Dasz rade. Bo robisz to z milosciaI dobrze ze Cie dziewczyny porwaly
U mnie w ogrodzie hiacynty juz takie calkiem spore i piwonie ruszyly...Wieczorem wrzuce fotke.

Kasia, poleciałam do kwiaciarni i wyhaczyłam narcyzy pachnące i hiacynty również. Czekam na zapach bo w pąkach są

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:50, 26 sty 2018

Sebek napisał(a)
Ale super to jezioro Zwłaszcza świetnie to wygląda zimą - śnieg i wokół chmura pary

Tyyyle nasion? A mi się nawet werbeny nie chce wysiać

Tak właśnie było, chmura pary i co niesamowite - grzybienie egzotyczne, które kwitną. Mniej, ale kwitną

Instagram Ogrodowiska
mira 09:01, 26 sty 2018

No, to poużywałaś, czasem warto się przełamać i coś zrobić dla siebie. Głowa też odpoczywała. Te nenufary to musiały Cię cieszyć.
Czy tam są płytsze miejsca niż 40m ? jakby mnie taki nenufar smyrnoł w nogę to od razu bym się zapadła

Widziałam listę zakupową nasion. Fajna. Te kwiaty jadalne ciekawe jak Ci się udadzą.
Widziałam tez czerwony brokuł. Posadziłam raz sadzonki ale coś chyba nie tak zrobiłam trzeba wiązać liście czy coś?
A pory to już trzeba siać bo mają długi okres wzrostu - to co parapety ?

pozdrawiam
Gardenarium 21:36, 26 sty 2018

Czekam na nasiona, jeszcze nie mam.

Instagram Ogrodowiska
chelll 23:24, 26 sty 2018

A ja kupiłam w tym roku kolorową botwinę. W zeszłym sezonie w którejś ze szkółek widziałam genialną dekorację z tych warzyw. Trzymajcie kciuki!
Gardenarium 13:07, 27 sty 2018

Mira, dziewczyny bały się dinozaurów Ja jestem przyzwyczajona do smyrających nenufarów, bo w Broku miałam takie jeziora, gdzie pływałam wśród liści.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 22:49, 28 sty 2018

Danusiu , mam prośbę i pytanie . czy mogłabyś mi doradzić jakiś świerk do posadzenia za wrzosowiskiem , na górce, nie za wysoko rosnący - do 10 m i nie za bardzo szeroko . Ale nie chciałabym karłowego czy miniatury. Może być zielony lub srebrny tylko niewysoko rosnący . Ja szukałam i tyle co znalazłam na razie to świerk kłujący Koster . Czy to byłby dobry wybór ? Wolałabym zielonego ale one chyba b. wysoko rosną . Pozdrawiam .
Ps. Świerki serbskie do posadzenia przy ulicy już wstępnie znalazłam . Zastanawiam się jakie kupić , czy mniejsze rosnące w doniczkach czy wyższe wykopane z gruntu .