Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Basilikum 09:39, 28 lut 2018

u nas też dzis padl rekord tej zimy -15 (bez sniegu prawie) ale teraz juz ma byc lepiej. Za to ptaki odkryly nasz nowy karmnik i nie nadazam z napielnianiem pojemniczka
Kasiek 17:39, 28 lut 2018

Gardenarium napisał(a)

Kasia, normalnie nie wierzę Wymrozi

Dol ogrodu jest pod gruba warstwa sniegu, tak z 30 cm,mysle ze rosliny tak okryte, dadza sobie rade. Gora, czyli drzewa, rododendrony i rubensy sa gole. Roz nie okrywalam. Nie martwie sie ogrodem, bedzie co ma byc
KasiaBawaria 08:12, 01 mar 2018

Tez bym sie nie martwila. Ale zywoplot mam z zimozielonych a one zawsze cierpia jak jest taka pogoda. Gdyby jeszcze tego wiatru nie bylo. Glowe idzie urwac. Dzis stoly z tarasu znalazlam na podjezdzie. Jalowiec w ciagu dwoch dni dostal podmrozonych pedow.
Gardenarium 14:59, 01 mar 2018

No to masakra powiem. Jałowiec...niemożliwe.
Najgorzej w tym roku będą miały laurowiśnie.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 17:08, 01 mar 2018

Skoro "chwalimy się" temperaturami, to u mnie dziś rano (ok. 7.00 g) było -18C. Boję się, że wymrozi co nieco...
Danusiu, ależ cebul wsadziłaś, toż to będzie tulipanowy (i pewnie nie tylko) zawrót głowy. Pozdrawiam cieplutko
Gardenarium 19:22, 01 mar 2018

Jeszcze w garażu mam sporo, lilie, cebulki na starcie w doniczkach...aż się gotuję z nerwów, że nie mogę ich wystawić

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 22:56, 01 mar 2018

Danuś ja gotuję się z Tobą Jak zobaczyłam prognozę na kolejne 10 dni to zamarłam..... znowu mrozy idą ...ale ja sobie myślę, że ta wiosna w tym roku to przyjdzie bardzo gwałtownie.... oby tylko wszystko zrobić na czas Buziaki zostawiam i idę leczyć młodego
KasiaBawaria 08:07, 02 mar 2018

No wlasnie moje laurowisnie Mam co prawda odmiane genolia, ale jest mloda. Do tej pory dobrze zimowala. Ale te suche mrozy beda dla niej sprawdzianem. Dobrze, ze chociaz wiatr sie uspokoil. Dzis w nocy tylko -12. W dzien za to ma zostac minus do niedzieli. A potem noca nadal duze minusy, do -10. Na marzec to sporo. Ale slonce ma juz moc, wiec mam nadzieje, ze podniesie temperature co nieco.W kazdym razie, tam gdzie swieci, to sie lod topi, np. na podjezdzie.
Milka 07:02, 03 mar 2018

Gardenarium napisał(a)
No to masakra powiem. Jałowiec...niemożliwe.
Najgorzej w tym roku będą miały laurowiśnie.

A czemu Danusiu?
Moje mają się dobrze, nawet ta małe, w donicach, co ukorzeniałam.
Gardenarium 07:21, 03 mar 2018

Laurowiśnie w czasie dużego mrozu i tam, gdzie liście wystają ponad śnieg, marzną, a liście brązowieją. Przerobiłam to w zeszłym roku. Ale jak to pisałąm, Wrocław to całkiem inna, lepsza Polska

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies