Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Hortensja 10:52, 16 lis 2014

chyba nie tylko ja z niecierpiwością wypatruję wiosny i snuje plany nt. ogrodu.
proszę powiedzcie czy ziemia przywieziona z pieczarkarni nadaje się pod rabaty? chciałabym posadzic w niej zurawk, trawy i wrzosy.
Madzenka 11:06, 16 lis 2014

Danusiu zmienność Twego ogrodu w róznych porach roku jest zachwycająca
Gardenarium 11:29, 16 lis 2014

Hortensja napisał(a)
chyba nie tylko ja z niecierpiwością wypatruję wiosny i snuje plany nt. ogrodu.
proszę powiedzcie czy ziemia przywieziona z pieczarkarni nadaje się pod rabaty? chciałabym posadzic w niej zurawk, trawy i wrzosy.

Ziemia popieczarkowa może być zbyt zasadowa jako podłoże, bo jest ona chyba wapnowana (wymagania pieczarek). Może też mieć odkażające substancje i sporo sztucznych nawozów. W jakimś procencie możesz ją mieszać, ale samej w doły nie syp. Ja bym nie ryzykowała. Mieszaj nawet z ziemią rodzimą.

Instagram Ogrodowiska
mazurka 11:43, 16 lis 2014

Danuto----czy szklane klosze w Twoim sklepie są tej samej wielkosci jakie widać na zdjęciach na schodach--będę zamawiać kule z siatki i mam chęć jeszcze na te klosze
Milka 12:21, 16 lis 2014

To całe szczęście, raczej zimy nie chcemy
Gardenarium 12:57, 16 lis 2014

mazurka napisał(a)
Danuto----czy szklane klosze w Twoim sklepie są tej samej wielkosci jakie widać na zdjęciach na schodach--będę zamawiać kule z siatki i mam chęć jeszcze na te klosze

Wymiary chyba są podane w opisie, raczej powinno się zgadzać Mam takie klosze w ogrodzie.

Instagram Ogrodowiska
Hortensja 14:29, 16 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Ziemia popieczarkowa może być zbyt zasadowa jako podłoże, bo jest ona chyba wapnowana (wymagania pieczarek). Może też mieć odkażające substancje i sporo sztucznych nawozów. W jakimś procencie możesz ją mieszać, ale samej w doły nie syp. Ja bym nie ryzykowała. Mieszaj nawet z ziemią rodzimą.

Dziękuję za wiadomość. W takim razie pewnie przesniosę na rabaty ziemię z innej części ogrodu która zastała po kopaniu kanalizacji. Z dwojga złego przynajmniej będę mieć swojską glebę a nie obcy nawóz
wojtas2101 14:52, 16 lis 2014

Witaj Danusiu,
Nie mogę się napatrzeć na zdjęcia twojego ogrodu o każdej porze roku wygląda świetnie.
Gardenarium 14:53, 16 lis 2014

Hortensja, nie mówię żeby wcale nie stosować ale nigdy nie wiesz co tam sypali, pod warzywa na pewno nie wolno, szkoda zdrowia ale pod kwiaty tak, pod kwaśnolubne nie wolno.

Instagram Ogrodowiska
Hortensja 15:32, 16 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Hortensja, nie mówię żeby wcale nie stosować ale nigdy nie wiesz co tam sypali, pod warzywa na pewno nie wolno, szkoda zdrowia ale pod kwiaty tak, pod kwaśnolubne nie wolno.

wiem wiem, ale po tą ziemię po pieczarkach musiałabym jechać kawał drogi więc wolę swoją przydomową