Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

AlKa 09:07, 16 lis 2014

Pieknie wygląda ta zmienność w zależności od pory roku, ale konsekwencja kolorystyczna zachowana. Nawet liliowiec niemal czarny.
Malgosik 09:33, 16 lis 2014

piękny ogród i piękne zdjęcia
te pękate stożki bardzo przyciągają wzrok
o reszcie nie wspomnę
ale ciągle się gubię w tym ogrodzie i nie mogę określić jego granic
zwłaszcza tam gdzie pionowe lustro
11stokrotka 09:34, 16 lis 2014

Danusiu, onieśmiela mnie twój ogród, jest taki idealny. Ale muszę zagladać, uwielbiam geometrię. No i w najbiżyszym czasie będę planować ścianę południową, gdzie jest dużo półcienia, jak u ciebie.
yolka 09:54, 16 lis 2014

Przewróciło mnie z wrażenia, cudowny ogród, zielony, złotem przyprószony... ech.... Pozdrawiam właścicieli i wielkich miłośników ogrodów
Gardenarium 10:30, 16 lis 2014

Monic napisał(a)
A propos mchu - mam go w tym roku strasznie dużo w trawniku i odnoszę wrażenie, że mnoży się w szybkim tempie. U mnie mało cienia - co może być powodem? Trawnik krótko i na bieżąco cięty, sucha, przepuszczalna ziemia, teren słoneczny.

Kwaśna gleba zatem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:31, 16 lis 2014

Milka napisał(a)
No ale ten śnieg, to chyba nie z tego roku!

Irenko, oczywiście, śnieg pokazałam przez pryzmat pór roku

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:33, 16 lis 2014

Zielona napisał(a)
Dzięki forum i dla forum zaczęłam robić zdjęcia ogrodu. Dobrze je mieć, kiedy za oknem plucha i można sobie przypomnieć słoneczne dni. Twoje fotografie zawsze zachwycają. I absolutnie każda jest dowodem na to, że zasłużenie ogród znalazł się w czołówce światowych.

Danuś. Zastanawiałam się jeszcze nad Twoimi umbrami. O problemy podejrzewasz zasolenie. Ostatnia zima należała do najłagodniejszych i chyba drogowcy niezbyt często musieli sypać sól. Sądzisz, że ich 8 lat przed Twoim domem sukcesywnie przyczyniło się do obumierania, czy jednak ostatni rok był pechowym i dostały jakąś specyficzną dawkę chemii drogowej?

edit: literówka

Myślę że to te 8 lat, w ostatnim nie musieli sypać aby ta sól spowodowała spustoszenie. Ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona i niepewna. Wszystko okazę się na wiosnę, ale mam już pomysł. Jak pisałam - na koronach będę oplatać bluszcze i róże pnące, to będzie taka naturalna podpora Potem zobaczymy jak zrobią ulicę.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:35, 16 lis 2014

Dziękuję za wpisy i odwiedziny

Instagram Ogrodowiska
beata_kulesza 10:42, 16 lis 2014

Przepięknie u Ciebie Danuś o każdej porze roku
pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
AgnieszkaW 10:46, 16 lis 2014

Pięknie i zwiewnie Miłej niedzieli życzę