Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Agatan24 09:51, 06 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

To niedobrze, czy coś tam jej nie podgryza od spodu? Nie spotkałam się z czymś takim. A może za mokro i wygniwa?

Kurcze teraz się zmartwilam
Nie mam pojęcia czy ja coś podgryza, a mokro ma i owszem ale czy za mokro nie wiem.
Danusiu to co proponujesz zrobic, wysadzić ja?

Wstawiłam zdjęcia u siebie, jak będziesz mieć chwilkę to zajrzyj.
Gardenarium 12:12, 06 maj 2015

Ensata- pomiziam Kropa dzielna jest, po ciężkiej operacji, teraz kleszcze.. tofam jom

Agata - wysadź ona nie lubi za mokro. podkop dobrze, zobacz czy nie stoi woda pod korzeniami, jak stoi wykop, a jak nie- przydepnij

Instagram Ogrodowiska
Olili 12:28, 06 maj 2015

Macham
Gardenarium 12:51, 06 maj 2015

Czy ktoś z czarnego opla miał chęć do mnie dzisiaj zajrzeć?

Instagram Ogrodowiska
Malgosik 13:15, 06 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

hi hi hi, ktoś powoli przejeżdżał przed Twoją posesją i się rozglądał?
Megi1 17:52, 06 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

To nie ja, ja tylko przesladuję "postami"
Mam pytanie, w tamtym roku kupiłam "buka bordowego kolumnowego", dbałam o niego, podlewałam, ale coś tak szybko zgubił liście, w tym roku odbił, ale ma tylko parę listków, czy coś z tego będzie (postaram się wkleić fotkę), a jeżeli nie, to czy mogę reklamować go w szkółce, w której był zakupiony?
Dasia 19:08, 06 maj 2015

Nie mam czarnego opla, ale tak się zastanwiam, czy bym się odważyła zajrzeć, gdybym się zaplątała w okolice Bukszpanowego...
Może pod pretekstem autografu do książki, kto wie. Kupiłam, powoli przeglądam i się delektuję. (Za 35zł w mojej ulubionej hurtowni internetowej, ale dla autorki cena koncowa to chyba bez znaczenia?)
Zastanawiam się dziś po wizycie na targu, jak to ogrodowisko moje poglądy zmienia. Szukałam czegos do ozdoby wejścia, trafiłam znienacka na czarne surfinie i.. oczywiście się nie oparłam Na razie fale burz muszą w garażu przetwać dziś. A od paru dni w moim przedogródku kilka bukszpanów zagościło, choć się zarzekałam, że one nie dla mnie
Ale stałe śledzenie Bukszpanowego i Madżenia chyba mi gust i poglądy zmienia, czemu się tu chyba nkt nie dziwi
Pozdrawiam Danusiu
Gardenarium 19:14, 06 maj 2015

Megi - Buka trzeba podlewać bo on na pewno wypuści. Widać, że puszcza, może jakiś opóźniony? Mój na dole na końcu wypuścił.

Dasia - no popatrz, ale ja to wiem, ta "choroba" się rozprzestrzenia.

Instagram Ogrodowiska
Ensata 20:01, 06 maj 2015

Dasia napisał(a)
Nie mam czarnego opla, ale tak się zastanwiam, czy bym się odważyła zajrzeć, gdybym się zaplątała w okolice Bukszpanowego...
Może pod pretekstem autografu do książki, kto wie. Kupiłam, powoli przeglądam i się delektuję. (Za 35zł w mojej ulubionej hurtowni internetowej, ale dla autorki cena koncowa to chyba bez znaczenia?)
Zastanawiam się dziś po wizycie na targu, jak to ogrodowisko moje poglądy zmienia. Szukałam czegos do ozdoby wejścia, trafiłam znienacka na czarne surfinie i.. oczywiście się nie oparłam Na razie fale burz muszą w garażu przetwać dziś. A od paru dni w moim przedogródku kilka bukszpanów zagościło, choć się zarzekałam, że one nie dla mnie
Ale stałe śledzenie Bukszpanowego i Madżenia chyba mi gust i poglądy zmienia, czemu się tu chyba nkt nie dziwi
Pozdrawiam Danusiu
Tak, Danusia pisze na nowo historię ogrodnictwa w Polsceże tak wzniośle powiem. Ogrodowisko zaraża drogą internetową, roznosi chorobę, wpędza w amok zmian ogrodowych
Megi1 21:09, 06 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Megi - Buka trzeba podlewać bo on na pewno wypuści. Widać, że puszcza, może jakiś opóźniony? Mój na dole na końcu wypuścił.

Dasia - no popatrz, ale ja to wiem, ta "choroba" się rozprzestrzenia.

Dziękuję za odp. Czy dobrze będzie jak z thuj aureospicata zrobię zieloną scianę po lewej stronie rabaty od samego początku, a raczej końca siatki, od strony ogniska, co 70 cm, odległość od siatki 50 cm, czy myśleć dalej