Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Kasiek 21:20, 06 maj 2015

Dana, mam sprawdzone nicienie na slimaki To Phasmarhabditis hermaphrodita, znajoma jest po walce i po ogrodzie paletaja sie tylko ostatnie niedobitki
Czytalam o nich, sa sprowadzone z Anglii....i sa juz w sprzedazy w Polsce.

mam nadzieje ze ta wiadomosc komus sie przyda
Zielona 22:39, 06 maj 2015

Kasiek napisał(a)

mam nadzieje ze ta wiadomosc komus sie przyda

Oj... Borbetka się ucieszy Mała Mi pewnie też.
Magda_ 22:54, 06 maj 2015

Danusiu czy mogłabyś mi podpowiedzieć jakieś drzewka do moich donic. Choiny kanadyjskie obsypują mi w nich igły
Miejsce mało słoneczne - od północno-wschodniej strony

Mala_Mi 22:58, 06 maj 2015

Ucieszę się... dziś 3 godziny ślizgacze czesałam.. z jednej rabaty... ile słów na k puściłam to tylko sąsiedzi mogą wiedzieć..
Gardenarium 07:55, 07 maj 2015

Megi1 napisał(a)

Dziękuję za odp. Czy dobrze będzie jak z thuj aureospicata zrobię zieloną scianę po lewej stronie rabaty od samego początku, a raczej końca siatki, od strony ogniska, co 70 cm, odległość od siatki 50 cm, czy myśleć dalej

Bardzo dobrze będzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:58, 07 maj 2015

Kasiek napisał(a)
Dana, mam sprawdzone nicienie na slimaki

A jakże, ja też mam te potwory Dziękuję, za chwilę lecę do Anglii więc popatrzę po centrach. Tylko ciekawe w jakiej temp. się je stosuje. Poczytam. Dzięki, to informacja wielkiej wagi, bardzo wielkiej

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:59, 07 maj 2015

Magda_ napisał(a)
Danusiu czy mogłabyś mi podpowiedzieć jakieś drzewka do moich donic. Choiny kanadyjskie obsypują mi w nich igły
Miejsce mało słoneczne - od północno-wschodniej strony

Muszę popatrzeć. Igły obsypują się? ale tak całkiem, czy tylko te stare? Choinę trzeba zraszać, ona lubi wysoką wilgotność powietrza

Instagram Ogrodowiska
Borbetka 08:01, 07 maj 2015

Anka, mogę sobie wyobrazić tylko .
Znalazłam preparat Nemaslug. Opinie są bardzo różne. Sama nie wiem. Nie chcę już tych granulek niebieskich sypać. Skażam glebę, ale co robić?
Gardenarium 08:13, 07 maj 2015

Ensata napisał(a)
Tak, Danusia pisze na nowo historię ogrodnictwa w Polsceże tak wzniośle powiem. Ogrodowisko zaraża drogą internetową, roznosi chorobę, wpędza w amok zmian ogrodowych

Dziękuję za wzniosłości Ten amok to ja widzę jak pojawię się w jakimś CO - ludzie mówią mi wiele dobrego To bardzo miłe Zakładając Ogrodowisko nie wiedziałam którą stronę pójdzie... czasem idzie w bok, a czasem do góry

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:44, 07 maj 2015

Dzisiaj niezła wilgotność, jeśli przełoży się to na wzrost trawnika, to ciężko będzie. Przed deszczami nie skosiłam, było późno, myślę sobie: "nie popada, wytrzyma". A tu nie, lało i to dobrze. Dlatego czekam dziś na obeschnięcie trawnika i myślę, na jaką wysokość skosić?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies