witam Was serdecznie - znalazłam cisy jeszcze w jednej szkółce ok 50-60 cm cena ok 12 zł/szt odmiana Hicksii strasznie sie targowałam , lecz musze szybko podjąc decyzje bo będą musieli zamówić. Jak myślicie na 8-9 metrów ile sztuk potrzebuje? myślałam tak 40-50 szt max. Jak myślicie warto???
aha i jeszcze jedno - wydaje mi się że teraz na jesień jakoś łatwiej jest targować ceny .. na wiosne strasznie wszystko drogie i nie ma mowy o jakimkolwiek rabacie. oj musze szybko przygotować grunt !!!
Na odcinek 9 metrów wystarczy 20 szt. To co 45 cm wyjdzie. Ja żywopłot przy ogrodzeniu wysoki mam co 60 cm, Obwódki strzyżone na wys. 50 cm posadziłam co 40 cm są już geste.
W pierwszym roku mało przyrośnie a jak zakorzeni się dobrze to ruszy, w tym roku przyrosty były 25/30 cm było dużo deszczu to ładnie przyrastały.
łał !!!!!!!!!!!! Danusiu świetne zdjęcie. Hmmmm no sama nie wiem, te 50-60 cm to dla mnie kolosy - największe jakie znalazłam w mojej okolocy - i tak każdy patrzy na mnie jak na wariatke jak pytam o cisy, że to nie rośnie, ciężko się przyjmuje i same kłopoty. No i oczywiście polecali mi Wojtka na żywopłot a ja podszkolona przez Was mówie nie nie ... W jednym ogrodniczym faktycznie mieli kilka odmian ale co z tego jak po 5 szt z każdej odmiany.