Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kindzia 21:04, 11 lip 2018

Pawiska masz Piękne
U mnie stoją po obu stronach kamienia, co za ciurkadełko robi. Kupowałam je z myślą o tym miejscu.

Te Twoje na pewno muszą mieć jednobarwne, spokojne tło. Inaczej ich widać nie będzie...a tam gdzie sadziłaś azalie? Pokaż to miejsce.
Ewa777 11:31, 12 lip 2018

Muszelka napisał(a)
Na przykład poszukałabym jakiś stary niepotrzebny but - "szpilkę" pasujący kolorystycznie do ptaków. Ten z opuszczonym dziobem mógłby chcieć go przymierzyć. A bucik stałby na kostrzewie...

... albo zaaranżowałbym "oświadczyny". Ten bardziej wyprostowany mógłby startować do tego zawstydzonego z kwiatami ... białymi różami?

Super masz pomysły, Muszelko
Nie mam takich zdolności. Na razie pawie stoją w domu, bo u mnie mokro - trochę pada od czasu do czasu.

Heidi Klum nadal kwitnie

Ewa777 11:38, 12 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Pawiska masz Piękne
U mnie stoją po obu stronach kamienia, co za ciurkadełko robi. Kupowałam je z myślą o tym miejscu.

Te Twoje na pewno muszą mieć jednobarwne, spokojne tło. Inaczej ich widać nie będzie...a tam gdzie sadziłaś azalie? Pokaż to miejsce.

Nie wiem, czy chcę, żeby były widoczne. Mogą być niespodzianką dla oglądających rabaty Myślę, że dobrze będzie je przestawiać w różne miejsca. Nie chcę chyba mieć jednego.

Azalie sadziłam na tej górce przy lustrze. Kasia proponuje, żeby postawić właśnie w pobliżu przy cyprysiku groszkowym.

Na tym zdjęciu widać to miejsce.

anabuko1 14:26, 12 lip 2018

Ewcia!
Piękne te twoje pawie
Mój jeden stoi mniej-więcej w tym samym miejscu.
A drugi to sobie już 2 raz przestawilam z rabaty do rabaty innej. Coś zawsze można pozemieniać gdzie lepiej wygląda .Rośliny rosną i na rabatach się zmienia .To i pawie mogą się dostosować
nicol21 14:31, 12 lip 2018

Świetna biżuteria ogrodowa! No i mobilna i może wędrować.
Nie wiem czemu ale dopiero teraz obczaiłam że masz taki fajny domek japonski... w sensie dachu. bo wczesniej ten dach mi zupelnie umknął a teraz go dopiero zobaczyłam. Super!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Muszelka 17:40, 12 lip 2018

Przyszłam zobaczyć, co wymyśliłaś z pawiami...

Rzeczywiście, fajne jest to, że można co jakiś czas zmieniać im miejsce przebywania
Ewa777 17:43, 12 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Ewcia!
Piękne te twoje pawie
Mój jeden stoi mniej-więcej w tym samym miejscu.
A drugi to sobie już 2 raz przestawilam z rabaty do rabaty innej. Coś zawsze można pozemieniać gdzie lepiej wygląda .Rośliny rosną i na rabatach się zmienia .To i pawie mogą się dostosować

Aniu, dziękuję
Ty masz podobne podejście - czyli przestawianie pawia w miejsce, gdzie akurat w danej chwili bardziej pasuje
Ewa777 17:45, 12 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Świetna biżuteria ogrodowa! No i mobilna i może wędrować.
Nie wiem czemu ale dopiero teraz obczaiłam że masz taki fajny domek japonski... w sensie dachu. bo wczesniej ten dach mi zupelnie umknął a teraz go dopiero zobaczyłam. Super!

Domek ma taki charakterystyczne cechy budowli japońskiej. Drzwi są przesuwane. Domek ma wyglądać jak herbaciarnia
Ewa777 17:48, 12 lip 2018

Muszelka napisał(a)
Przyszłam zobaczyć, co wymyśliłaś z pawiami...

Rzeczywiście, fajne jest to, że można co jakiś czas zmieniać im miejsce przebywania

Nic na razie nie myślę na temat ustawienia pawi. Przyjdzie na nie czas. W niedzielę mam gościa z Ogrodowiska, to pobawimy się w ustawianie

A jutro już przyjdą nowe róże
zawitka 07:33, 13 lip 2018

Urocze pawie to i problem gdzie ustawić .Co do przetacznika to rozsadzaj go bo taki jest że może wyginąć w danym miejscu.Twoje mają ładny kolor moje jakieś robią się 2 kolorowe mam de 4ty rok.też je bardzo lubię ;d;d;d