Jola ze 2 tygodnie temu o niej pisała. Już myślałam, ze ich nie ma w sklepie, ale poszłam sprawdzić co mają z hortensji. Mają trzy odmiany Rembrandta i ładnie rozbudowane Bardzo lubię te ogrodówki, które w ciągu sezonu zmieniają ubarwienie kwiatów
Kasiu, mam 3 ambrowce. To jest odmiana gumball. One są szczepione. Wysokość zależy od wysokości szczepienia. Moje są niskie, myślę, że nie będą większe niż 2,5 m. Korona jest w kształcie kuli
Dzisiaj jechałam Słowackiego i przy dojeździe do Galerii jest wysepka ze stipami. W tym roku dosadzili tam czosnki, które zaczynają się przebarwiać na fioletowo. Ale super widok. Może mi się uda kiedyś fotkę zrobić. Myślałam, że stipy plus czosnki to jest tylko fotomontaż Tzn. nigdy nie widziałam tego połączenia na żywo. Takie proste, a takie piękne
Tak, to jest super połączenie. Stipy łatwo wyhodować z nasionek. Swoje wyhodowałam, a teraz się same rozsiewają. Czasami niestety nie tam gdzie bym chciała. Przesadzam je w inne miejsca, ale nie zawsze się przyjmują.