Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:12, 18 cze 2020

W tym roku mam takie śliczne truskawki

Już za chwilę zakwitnie Azorella trójwidlasta

Ostatnie kwiaty rododendrona

kasia1 07:14, 19 cze 2020

Pięknie wszystko wygląda, takie soczyste

Ewa, ile skrzypu potrzebujesz, wiadro, kilka wiader, worek (taki jak np. do plastików)?
kasia1 08:51, 19 cze 2020

Mam też prośbę - napisz mi na priv adres i tel poproszę, co w wolnej chwili popatrzę na mapę
Ewa777 09:25, 19 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Pięknie wszystko wygląda, takie soczyste

Ewa, ile skrzypu potrzebujesz, wiadro, kilka wiader, worek (taki jak np. do plastików)?

Kasiu, nie chcę Ciebie przemęczać zrywaniem skrzypu. Możesz uzbierać worek, ale jak będzie pół, czy wiaderko to też się nie obrażę Mam taką wielką beczkę, więc w niej zrobiłabym gnojówkę. Jak będzie go mniej to zrobię w wiaderku

Nie robiłam jeszcze gnojówki ze skrzypu, to nie wiem jakie są proporcje do zrobienie ani jakie do podlewania. Czy nadaje się do wszystkich roślin? Może mi coś napiszesz na ten temat? Ja mam 450m2 ogrodu.

Priv już poszedł
kasia1 09:45, 19 cze 2020

Do soboty przypomnę sobie, co i jak, bo w tym roku jeszcze nie robiłam gnojówki. Ja na ogół dwa tygodnie taki zalany skrzyp trzymałam, potem z jednego wiadra zalanego skrzypu rozcieńczałam tak na oko 1:10. A resztki skrzypu przelewałam jeszcze wodą i dalej podlewałam. Ogólnie z jednego wiadra będziesz miała sporo tej gnojówki. Tylko jedyny minus, że lepiej miej przykrytą tę beczkę, bo ta gnojówka strasznie śmierdzi

Dorota123 17:18, 19 cze 2020

Piękne miejsce to Arboretum, u mnie po świerkach też wspinają się bluszcze. Nie widać już wcale pni drzew.
Ewa777 19:57, 19 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Do soboty przypomnę sobie, co i jak, bo w tym roku jeszcze nie robiłam gnojówki. Ja na ogół dwa tygodnie taki zalany skrzyp trzymałam, potem z jednego wiadra zalanego skrzypu rozcieńczałam tak na oko 1:10. A resztki skrzypu przelewałam jeszcze wodą i dalej podlewałam. Ogólnie z jednego wiadra będziesz miała sporo tej gnojówki. Tylko jedyny minus, że lepiej miej przykrytą tę beczkę, bo ta gnojówka strasznie śmierdzi

ok, Kasiu Z tego co piszesz wynika, że wiaderko skrzypu mi wystarczy, bo to się jeszcze rozcieńcza. Super Beczkę mam z denkiem, więc będzie zamknięta Muszę poczytać o tym skrzypie. Do tej pory robiłam gnojówkę tylko z wrotycza i pokrzyw.

Trochę skrzypu rośnie mi w ogrodzie, ale na gnojówkę to za małe ilości
Ewa777 20:02, 19 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Piękne miejsce to Arboretum, u mnie po świerkach też wspinają się bluszcze. Nie widać już wcale pni drzew.

Myślę, że pojadę do Arboretum jeszcze latem i jesienią, podejrzewam, że przebarwienia liści zrobią na mnie tak samo duże wrażenie jak wiosenne przyrosty na iglakach
Bluszcze na drzewach to coś pięknego
Ewa777 21:05, 19 cze 2020

Dzwonki dalmatyńskie

Irysy

Powojnik Piilu

TAR 21:07, 19 cze 2020

Ewcia, dzwonki dalmatynskie