Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Joku 11:00, 29 mar 2021

kasia1 11:53, 29 mar 2021

Ewa, witam serdecznie. Wchodzę, a tu piszesz, że miałaś jakiegoś gościa nieproszonego. Ciekawe, co to było. Aż nie do wiary …

Czy to możliwe, że razem z funkiami dostałam od Ciebie gratis krokusiki ? Bo mi żółte zakwitły, a ja nic nie sadziłam.
Anusia 13:57, 29 mar 2021

Dorodne krokusy masz. Sobote mielismy ciepla.
Donice obsadzone juz masz. Super.
Roocika 14:11, 29 mar 2021

Ewa, śliczna wiosna u Ciebie i donice jakie ładne.
Ciekawe co zrobiło u Ciebie szkody
Ewa777 14:53, 29 mar 2021

kasia1 napisał(a)
Ewa, witam serdecznie. Wchodzę, a tu piszesz, że miałaś jakiegoś gościa nieproszonego. Ciekawe, co to było. Aż nie do wiary …

Czy to możliwe, że razem z funkiami dostałam od Ciebie gratis krokusiki ? Bo mi żółte zakwitły, a ja nic nie sadziłam.

Bardzo możliwe, bi właśnie przy funkiach mam żółte krokusy. Choć powinnam chyba napisać, ze miałam Nie wiem jeszcze co to za gość. Zrobię zdjęcia, to może ktoś rozpozna po buszowaniu.

Ciekawa jestem jak Ci się przyjęły roślinki ode mnie Pozdrawiam serdecznie
Ewa777 18:15, 29 mar 2021

Roocika napisał(a)
Ewa, śliczna wiosna u Ciebie i donice jakie ładne.
Ciekawe co zrobiło u Ciebie szkody

Jaki piękny nowy awatarek
Już wiemy, że były to dziki. Po pracy poszliśmy się przyjrzeć śladom. Widać były odciski racic i znaleźliśmy dziury w siatkach do sąsiadów. U naszych sąsiadów zryły pół trawnika. Nie wygląda to fajnie. Dziwne tylko, że psy nic nie wyczuły.

Ewa777 18:16, 29 mar 2021

Anusia napisał(a)
Dorodne krokusy masz. Sobote mielismy ciepla.
Donice obsadzone juz masz. Super.

Aniu, o krokusach można u mnie już mówić w czasie przeszłym. Wszystkie cebulki zostały dziś zjedzone przez dziki. Duża część nie zdążyła nawet zakwitnąć. Pozbierałam te biedne kwiatki i zrobiłam bukiet

kasia1 07:53, 30 mar 2021

Jeśli chodzi o roślinki, to tak naprawdę dowiem się wkrótce (jak po zimie). Przyznam, że przez chorobę Emilki zaniedbałam ogród w ubiegłym sezonie. To, co od Ciebie dostałam trafiło do warzywnika (który stał się matecznikiem) i tam zostało, bo nie mieliśmy głowy do tworzenia nowych rabat. A zimą wszystko było pod grubą okrywą.

Już wypuszczają ożanki, ciemierniki i dzwonki. Jarzmianki już w ubiegłym sezonie widziałam, że nie przyjęły się.

Funkie - to moje pierwsze funkie. Kiedy one wypuszczają liście? Bo na razie w ich miejscu tylko Twoje krokusiki wypuszczają. Może mają jeszcze czas? W ubiegłym sezonie widać było, że się przyjęły, więc nie wiem.

Trawy - tutaj najgorzej, bo przez niepodlewanie cześć uschła. Piszę Ewa uczciwie, bo zresztą wiesz jaka była sytuacja. Ale na pewno zostało kilka kęp, które zamierzam podzielić i posadzić pod jabłoniami Ola. Mam już przygotowane miejsce i chyba w kwietniu się tym zajmę Brakuje czasu na relacje fotograficzne na moim wątku.

Ewa777 20:08, 30 mar 2021

kasia1 napisał(a)
Jeśli chodzi o roślinki, to tak naprawdę dowiem się wkrótce (jak po zimie). Przyznam, że przez chorobę Emilki zaniedbałam ogród w ubiegłym sezonie. To, co od Ciebie dostałam trafiło do warzywnika (który stał się matecznikiem) i tam zostało, bo nie mieliśmy głowy do tworzenia nowych rabat. A zimą wszystko było pod grubą okrywą.

Już wypuszczają ożanki, ciemierniki i dzwonki. Jarzmianki już w ubiegłym sezonie widziałam, że nie przyjęły się.

Funkie - to moje pierwsze funkie. Kiedy one wypuszczają liście? Bo na razie w ich miejscu tylko Twoje krokusiki wypuszczają. Może mają jeszcze czas? W ubiegłym sezonie widać było, że się przyjęły, więc nie wiem.

Trawy - tutaj najgorzej, bo przez niepodlewanie cześć uschła. Piszę Ewa uczciwie, bo zresztą wiesz jaka była sytuacja. Ale na pewno zostało kilka kęp, które zamierzam podzielić i posadzić pod jabłoniami Ola. Mam już przygotowane miejsce i chyba w kwietniu się tym zajmę Brakuje czasu na relacje fotograficzne na moim wątku.

Funkie puszczają liście później. Na razie siedzą w ziemi. Nie musisz się martwić. One są żelaznymi roślinkami. Trawy może też odbiją, Ice Dance też jest silna. W razie czego mogę dać Ci kolejne kępy tej trawy, bo u mnie się znowu rozrosła.
Zaraz pójdę do Ciebie w odwiedziny
Roocika 22:29, 30 mar 2021

Ewa777 napisał(a)

Jaki piękny nowy awatarek
Już wiemy, że były to dziki. Po pracy poszliśmy się przyjrzeć śladom. Widać były odciski racic i znaleźliśmy dziury w siatkach do sąsiadów. U naszych sąsiadów zryły pół trawnika. Nie wygląda to fajnie. Dziwne tylko, że psy nic nie wyczuły.

Współczuję takiej wizyty, no i szkoda krokusów
A dziury w siatkach dziki zrobiły, ona mają tyle siły...?