Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 14:16, 31 maj 2021

TAR napisał(a)
chcesz namiary na wykonawce? mi robil 2 razy ogrodzenie i cena byla do łykniecia

Jasne. Prześlij na priv
Ewa777 14:18, 31 maj 2021

MiluniaB napisał(a)
Ale masz tych kwiatów - wszystko piękne, ale Genie i głóg podziwiam najbardziej

Wreszcie budzi się przyroda po długiej zimie
Widziałam u Ciebie już piękne kule czosnków. U mnie tylko kilka się otworzyło.
Głóg bardzo lubię w czasie kwitnienia. Bardzo szybko rośnie. Trzeba go co roku przycinać.
Gocha 15:22, 31 maj 2021

Ewa777 napisał(a)

Eh, to mnie zmartwiłaś, bo właśnie chciałam mieć właśnie Krasawicę. Ta odmiana też jest ładna, pięknie pachnie i ma pełne kwiaty. Może nie mam co się martwić.

Spróbuję zrobić kolejne zdjęcia. Może zagadka się rozwiąże

Dzików też się boję.

Ewa wszystkie lilaki są ładne.Warto je mieć. Ja jak kwitnął to zawsze mam ochotę jeszcze dokupić i teraz biję się z myślami. Powinnam usunąć ostatnie zjedzone bukszpany na zaokrąglonej rabacie i myślałam żeby 3 lilaki kupić. Ale nie mam kiedy i jak pojechać do szkółki więc może w następnym roku. Dziki u nas łażą po polach. Jurek i Jasiek kiedyś się na nie nadziali na spacerze i to nie raz. I w dodatku były całe rodzinki z małymi, więc strach. Suka chciała zaczepiać a Jasiek raczej w nogi- nie zastanawiał się.
Buziaki
mirkaka 17:37, 31 maj 2021

Czytam o kolejnej wizycie dzików,
Uważaj jak masz lilie, bo te cebule też bardzo lubią.
Klonik Shirasawy zimował w donicy? Mój w gruncie i połowa gałęzi przemarzła, sucha,
muszę obciąć.
Ogrodówki widzę nadal świecą patykami? U mnie też, część już przycięłam, część jeszcze czeka ale chyba też już przytnę resztę
Azalie masz piękne, już w pełni kwitnienia, moje japońskie jeszcze w pąkach, ale teraz jak się ociepliło to wszystko strzeli
Ewa777 21:54, 31 maj 2021

Gocha napisał(a)

Ewa wszystkie lilaki są ładne.Warto je mieć. Ja jak kwitnął to zawsze mam ochotę jeszcze dokupić i teraz biję się z myślami. Powinnam usunąć ostatnie zjedzone bukszpany na zaokrąglonej rabacie i myślałam żeby 3 lilaki kupić. Ale nie mam kiedy i jak pojechać do szkółki więc może w następnym roku. Dziki u nas łażą po polach. Jurek i Jasiek kiedyś się na nie nadziali na spacerze i to nie raz. I w dodatku były całe rodzinki z małymi, więc strach. Suka chciała zaczepiać a Jasiek raczej w nogi- nie zastanawiał się.
Buziaki

Gosiu, lubię lilaki, ale u mnie za mały ogródek na nie. Na początku kupiliśmy 2 bzy, ale szybko z nich zrezygnowaliśmy, bo słabo rosły. Teraz kolejna próba

Lepiej nie spotykać na spacerze dzika.
Ewa777 21:58, 31 maj 2021

mirkaka napisał(a)
Czytam o kolejnej wizycie dzików,
Uważaj jak masz lilie, bo te cebule też bardzo lubią.
Klonik Shirasawy zimował w donicy? Mój w gruncie i połowa gałęzi przemarzła, sucha,
muszę obciąć.
Ogrodówki widzę nadal świecą patykami? U mnie też, część już przycięłam, część jeszcze czeka ale chyba też już przytnę resztę
Azalie masz piękne, już w pełni kwitnienia, moje japońskie jeszcze w pąkach, ale teraz jak się ociepliło to wszystko strzeli

Tak właśnie zastanawiałam się, co może je jeszcze skusić. Ale jak ja mogę uważać na te cebulki? Przecież nie będę w nocy na czatach. Trudno, najwyżej zjedzą mi. Dopóki nie zrobię ogrodzenia, nie mam jak upilnować dzików.

Ogrodówki ciągle uśpione. Na razie ich jeszcze nie tnę. Wszystko takie opóźnione, to liczę, że jeszcze ruszą.
Nowa12 22:21, 31 maj 2021

Głóg zawsze mi się podobał ale to jednak spore drzewo. Teraz kwitną wszędzie i widać je z daleka. Mogę ci podać rękę mój dereń też ma jednego kwiatka po jesiennym pociachaniu.
Ja jakoś do bzów nie umiem się przekonać i nawet nie wiem czemu. Może dlatego że zapachu nie lubię.
Ewa777 10:44, 01 cze 2021

Nowa12 napisał(a)
Głóg zawsze mi się podobał ale to jednak spore drzewo. Teraz kwitną wszędzie i widać je z daleka. Mogę ci podać rękę mój dereń też ma jednego kwiatka po jesiennym pociachaniu.
Ja jakoś do bzów nie umiem się przekonać i nawet nie wiem czemu. Może dlatego że zapachu nie lubię.

Jeżeli chodzi o głóg, to trzeba go trzymać w ryzach i co 1-2 lata przycinać.
Mój dereń młodziutki, jeszcze go nie przycinałam, ale w ubiegłym roku miał więcej kwiatków.
Lubię zapach bzu, ale bardziej mnie drażni pokrój bzów. Tym razem kupiłam na pniu, może będzie lepiej
Ewa777 21:31, 01 cze 2021

Tarcia, tak wygląda moja kalina. Obraz nędzy i rozpaczy.

Ewa777 21:34, 01 cze 2021

Głóg. Z drugiej strony, jak nie jest mocno przycięty, to fajnie nas zasłania od bloku.

Bardzo lubię te tulipany. Chyba nie zapisałam sobie nazwy