Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:38, 25 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Kompozycje w donicach bardzo ładne. Miałam w ubiegłym toku pelargonie angielskie, ale nie umiałam ich zmusić do powtórnego kwitnienia. W tym roku kupiłam te zwykłe. W ogrodzie pięknie, a hortensje w donicach istny cud.

Miałam kiedyś podobnie: pelargonie angielskie kwitły, ale z przerwami. Kwitły, przerwa, kwitły, znowu przerwa itd. W ubiegłym roku kwitły mi bez żadnych przerw. Być może to zależy od odmiany lub koloru?
Ewa777 13:42, 25 maj 2021

Nowa12 napisał(a)
Ewa u Ciebie jak zawsze wszystko dopuszczone. Podziwiam Cię za coroczną wymianę begonii. Ja to leniuch jestem i pewnie zapału na rok by mi starczyło. Te tulipanki różowe masz najpiękniejsze.

Posadzenie begonii szybko mi idzie Mąż kopie dołki, a ja sadzę roślinki Idzie nam to migiem
Tulipany jasnoróżowe mi tez się bardzo podobają. Nie pamiętam nazwy, ani gdzie je kupiłam. Eh, trzeba wszystko zapisywać

Fajnie, że jesteś Musze do Ciebie wpaść
Ewa777 13:47, 25 maj 2021

Kasya napisał(a)
Kwiatki różowe to hiacyntowce, tez mam
A jak twoje ogrodowki w tym roku ? Zakwitną ?
One kwitna tylko ze szczytowych pakow i na te właśnie trzeba uwazac ?

Hiacyntowce? Ładne, ale nie pamiętam, żebym je sadziła
Z ogrodówkami kiepsko. Wygląda na to, że przemarzły mi wszystkie stare, wielkie okazy i będę musiała wyciąć wszystkie gałązki. Jeszcze z malutką nadzieją czekam do czerwca, że może ruszą. U nas cały maj bardzo chłodny, więc może się nie spieszą.

Co ciekawe - wszystkie hortensje w donicach, które na zimę wkopaliśmy do gruntu, mają się świetnie, a są bardzo młodziutkie (roczne).
Alija 19:40, 25 maj 2021

Ewa777 napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję za tyle ciepłych słów
Kilka zdjęć z japońskiego zakątka dla Ciebie

Już chwaliłam Twój japoński zakątek, ale nie mogłam się powstrzymać przed zacytowaniem tych zdjęć.
Cudne miejsce.
Ewa777 18:28, 26 maj 2021

Alija napisał(a)

Już chwaliłam Twój japoński zakątek, ale nie mogłam się powstrzymać przed zacytowaniem tych zdjęć.
Cudne miejsce.

Wielkie dzięki Lubię ten zakątek zwłaszcza wiosną
Ewa777 17:48, 28 maj 2021

Załamałam się. Dziś w nocy znowu dziki odwiedziły mój ogród, mam rozryte rabaty. Nawet nie chce mi się iść zagrzebywać i rozgarniać ziemię. Mam dość.
Roocika 18:03, 28 maj 2021

Ewa777 napisał(a)
Załamałam się. Dziś w nocy znowu dziki odwiedziły mój ogród, mam rozryte rabaty. Nawet nie chce mi się iść zagrzebywać i rozgarniać ziemię. Mam dość.

O nie
Przytulam.
Kasya 18:07, 28 maj 2021

Ewa777 napisał(a)

Jak to możliwe...
A ogrodzenie ?
Joku 18:45, 28 maj 2021

Współczuję bardzo.
Ewa777 21:01, 28 maj 2021

Roocika napisał(a)

O nie
Przytulam.

Dziękuję Bardzo potrzebuję wsparcia

Kasya napisał(a)

Jak to możliwe...
A ogrodzenie ?

Kasiu, mamy ogród ogrodzony siatką, która nie jest żadną przeszkodą dla dzików. Nawet koty pod nią przechodzą. Dzik wystarczy, że trochę podkopie i przechodzi pod siatką. Koniecznie musimy wymienić ogrodzenie. Mam nadzieję, że szybko znajdziemy dobrą firmę.

Joku napisał(a)
Współczuję bardzo.

Dzięki Jolu Miałam nadzieję, że po wiosennych odwiedzinach już więcej się nie pojawią dziki. Niestety przyszły i tym razem zjadły cebulki tulipanów. Na rabatach pobojowisko