Ewuś! Znowu dziki?! Współczuję! Rzeczywiście musicie pomyśleć o ogrodzeniu, bo jeśli one już kojarzą Wasz ogród ze smakołykami to będą wracać.
Ale trzeba myśleć pozytywnie, przepiękny ten klon w donicy, cudny kolorek liści i rabatki śliczne.
Pozdrawiam!
Na amen to cebulki tulipanów zjadły. Rabaty poryte. Przy jednej róży (świeżo przesadzonej) mocno porył przy korzeniach. Mam nadzieję, że różyczka da sobie radę.
Tak, znowu przyszły. Już drugi raz w tym roku. Poprzednio zjadły cebulki krokusów, a tulipany zostawiły. Tym razem cebulki tulipanów im posmakowały. Nie wiem, czy przyjdą na cebulki czosnków, bo one teraz zaczynają rozkwitać. Oby nie.
Ewa bardzo Wam wspolczuje akcji dzik. Ale o ile moge wtracic swoje grosze to zrobcie gotowa podmurowke z tych wyzszych 50 cm. ja mam takie i czesciowo mam wkopane w ziemie i zabetonowane. podmurowka łączy sie z elementem podslupkowym i w nim wbetonowane sa słupki. nie kosztuje to o wiele wiecej niz bloczki.
Karmnik wyglada oblednie z azaliami. A ten Shirasavy to jakis nowy nabytek? Piekny, skad masz? na privka poprosze