Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Roocika 08:01, 27 maj 2022

Joku napisał(a)
Bardzo podoba mi się zestawienie kolorystyczne kuklika z niezapominajką.

Chciałam to samo pisać
U nas od tygodnia pada i już wylazły pomrowy
Ewa777 10:15, 27 maj 2022

Roocika napisał(a)

Chciałam to samo pisać
U nas od tygodnia pada i już wylazły pomrowy

U mnie w tym tygodniu też trochę popadało. Nie za dużo, ale myślę, że wystarczy
Niestety też się ochłodziło. Dla mnie to nie jest dobra pogoda na wyjścia do ogrodu
Ślimole są okropne!
Ewa777 16:15, 28 maj 2022

U mnie wreszcie popadało. Bardzo przelotne te deszcze, ale prawie codziennie cos kapnie, to przynajmniej nie trzeba podlewać.
Dzisiaj znów wybralismy się z mężem rano na giełdę dokupić begonii. Mam już wszystkie posadzone. Teraz tylko czekać aż się rozrosną
vita 17:12, 28 maj 2022

Ja deszczu mam już dosyć. Nie ma jak wyjść do ogrodu, dwie pary butów roboczych mi zalało! Trzeba pilnować i chować pod dach.
Dobrze, że udało się u Ciebie ze wszystkimi obwódkami Czekamy na pozostałe atrakcje
Milka 07:27, 29 maj 2022

Ewa777 napisał(a)
Soir de Paris pieknie pachnie

Rododendrony

Pięknie ci rosną. Ja jedną wywaliłam, druga bez kwiecia, miały za sucho.
Pełno kolorów, głóg robi wrażenie. A połączenie kuklika i mnie zachwyca. Bujnie i radośnie
kasia1 09:17, 29 maj 2022

Cudownie wygląda głóg. Ja mam do niego sentyment i bardzo mi się podoba, ale gdzieś czytałam, że jest kapryśny i łapie choroby. To mnie na razie powstrzymało od zakupu.

Z jednej strony fajnie, że popadało, ale mi tak bardzo brakuje ciepła i słońca. Nie potrafię pracować, gdy jest zimno i wietrznie. U mnie część roślin jeszcze nie wystartowała (np. młode brzozy Doorenbos). Myślałam, że pomarzły, ale one dopiero się budzą.

Slimaków u mnie też mniej. One chyba też nie lubią zimna Pozdrawiam !
Ewa777 09:56, 29 maj 2022

vita napisał(a)
Ja deszczu mam już dosyć. Nie ma jak wyjść do ogrodu, dwie pary butów roboczych mi zalało! Trzeba pilnować i chować pod dach.
Dobrze, że udało się u Ciebie ze wszystkimi obwódkami Czekamy na pozostałe atrakcje

Deszcz też krzyżuje mi plany w pracach ogrodowych, a mam ich jeszcze sporo. Niestety tez się ochłodziło i przebywanie w ogrodzie nie jest takie przyjemne. Jedyny plus to taki, ze ogród jest dobrze podlany

Atrakcji trochę będzie, bo mąż dokupił rośliny na nowe bonsai
Nowa12 10:16, 29 maj 2022

Ale wrzucisz jakieś fotki mojej ulubionej rabaty . Jak ci hortensje przezimowały? Wszystkie zakwitną?
Ewa777 12:13, 30 maj 2022

Milka napisał(a)

Pięknie ci rosną. Ja jedną wywaliłam, druga bez kwiecia, miały za sucho.
Pełno kolorów, głóg robi wrażenie. A połączenie kuklika i mnie zachwyca. Bujnie i radośnie

Rododendrony nie rosną u mnie dobrze. Dlatego musi mi wystarczyć ta ilość jaką mam.
Podlewania bardzo pilnuję, nawożenia i zakwaszanie też, a mimo wszystko nie są takie okazałe jak w ogrodach innych.

Ewa777 12:17, 30 maj 2022

kasia1 napisał(a)
Cudownie wygląda głóg. Ja mam do niego sentyment i bardzo mi się podoba, ale gdzieś czytałam, że jest kapryśny i łapie choroby. To mnie na razie powstrzymało od zakupu.

Z jednej strony fajnie, że popadało, ale mi tak bardzo brakuje ciepła i słońca. Nie potrafię pracować, gdy jest zimno i wietrznie. U mnie część roślin jeszcze nie wystartowała (np. młode brzozy Doorenbos). Myślałam, że pomarzły, ale one dopiero się budzą.

Slimaków u mnie też mniej. One chyba też nie lubią zimna Pozdrawiam !

Widok kwitnącego głogu mi bardzo się podoba. Musimy go jednak często ciąć, bo się mocno rozrasta. Nasze drzewko upodobały sobie mrówki. Chodzą po nim całe tabuny.

Co do pogody, to mam tak samo. Cieszę się, że podlewa ogród, ale nie mam kiedy w nim popracować. Ciągle pada, wieje i jest po prostu zimno. Moje ambrowce dopiero w ubiegłym tygodniu puściły liski. Może Twoje brzozy też puszczą. Ta pogoda im nie sprzyja.