Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Wafel 23:41, 29 sie 2024

Judaszek śliczne ma kolory! A begonie w tym kolorze są rzeczywiście cudowne, sprawię sobie do donic w przyszłym sezonie jak będziesz kupowała za rok hurtowo to daj znać gdzie ten kolor upolować
Lemoniada mówisz? Już się cieszę
Wafel 01:16, 30 sie 2024

Widzę w oddali bohatera drugiego planu - klon palmowy??? Co to za bordowe drzewko o fikuśym pniu i konarach?
Wafel 01:22, 30 sie 2024

A i jeszcze jedno Ewa, magnolia, której kwiaty pokazały się w drugim rzucie w połowie lipca, po prostu je zrzuciła w pąkach, kwiaty się nie rozwinęły. Nie wiem czy za sucho, czy coś innego było przyczyną. Twoje normalnie zakwitły po raz drugi?
Makao 08:26, 30 sie 2024

Boszz ale pięknie. Kobieto gdzie Ty mieszkasz? W raju
Judaszek niesz się zdrowo chowa. Piękny jest.
Anda 09:49, 30 sie 2024

Judaszek przepiękny. Lubię wszystkie judaszki

W ogrodzie masz jak zawsze ślicznie. Jak Ty to robisz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 10:01, 30 sie 2024

Joku napisał(a)
Begonie bardzo się rozrosły. Ładnie komponują się z jeżówkami i hortensjami.

Begonie ładnie wydlądają, ale nie są tak buje jak w pierwszych latach. Nie wiem, czy to wina sadzonek, czy może przez lata wyciągnęły z ziemi to, co dla nich najlepsze i nastepnym nie starcza. Muszę w przyszłym roku zasilić ten kawałek obrzeża dla nich i sprawdzę, czy to pomoże.
Ewa777 10:09, 30 sie 2024

malgorzata_szewczyk napisał(a)

PewnoJa blisko mam
Widzę że po drodze zamiast Zator Częstochowa była

Odległośc to nie jest wymówka Pamiętasz jak przyjechałam do Ciebie na pierwsze spotkanie?
Pomysł o zajechaniu do Częstochowy zaświtał mi bardzo wcześnie - jak tylko zobaczyłam ofertę sprzedaży. Z planem na Zator by się to nie udało, bo wracalibyśmy nocą.
Ewa777 10:11, 30 sie 2024

Kordina napisał(a)

Pięknie tu, podzielam zdanie Joli, Twój Nowy ładnie się wybarwił

Fajnie, że Tobie się też podoba. Ten judaszowiec ma takie kolory młodych listków, im strsze, tym bardziej zielone, więc ta czerwień bedzie przez cały rok
Ewa777 10:15, 30 sie 2024

Wafel napisał(a)
Judaszek śliczne ma kolory! A begonie w tym kolorze są rzeczywiście cudowne, sprawię sobie do donic w przyszłym sezonie jak będziesz kupowała za rok hurtowo to daj znać gdzie ten kolor upolować
Lemoniada mówisz? Już się cieszę

Begonie zawsze kupuję na Renku, ale nie na targach tylko rano na giełdzie. Trzeba bardzo wcześnie wstać, bo o 8.00, to się już zbierają.
Ewa777 10:42, 30 sie 2024

Wafel napisał(a)
A i jeszcze jedno Ewa, magnolia, której kwiaty pokazały się w drugim rzucie w połowie lipca, po prostu je zrzuciła w pąkach, kwiaty się nie rozwinęły. Nie wiem czy za sucho, czy coś innego było przyczyną. Twoje normalnie zakwitły po raz drugi?

To drzewko, to buk. Mąż do tak prowadzi na niwaka.
Moja magnolia Genie normalnie zakwitła drugi raz. Nawet do tej pory ma jeszcze kwiaty. Jest ich zawsze mniej niż wiosną.
Może u Ciebie rzeczywiście było za ciepło i mało wody.