Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

zawitka 12:12, 08 wrz 2024

A w donicy na zimę zakopujesz go w ziemi z donicą czy gdzieś chowasz??? Piiikny ci on."d"d"d
TAR 13:17, 08 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)

Te jeżówki docelowo mogą osiągnąć 40-60cm. Tak podają na stronach internetowych. U mnie na razie takie niskie. Myślę, ze w przyszłym roku pójdą w górę o ile przetrwają zimę.

U mnie po zimie tez sa niskie ok. 45 cm. I stoja na bacznosc. Akurat ta wysokosc mi pasuje
Ewa777 08:41, 09 wrz 2024

zawitka napisał(a)
A w donicy na zimę zakopujesz go w ziemi z donicą czy gdzieś chowasz??? Piiikny ci on."d"d"d

Klona Shirasawy zimą przechowuję razem z hortensjami ogrodowymi. W jednym kąciku ogrodu wkopujemy lekko donice, tak około 10-20cm, wszystkie ustawiamy blisko siebie.
Ewa777 08:42, 09 wrz 2024

TAR napisał(a)

U mnie po zimie tez sa niskie ok. 45 cm. I stoja na bacznosc. Akurat ta wysokosc mi pasuje

Masz te jeżówki Sweet Fuchsia u siebie? Jak one przezimowały? Wszystkie przeżyły?
TAR 09:53, 09 wrz 2024

Mam 4 z tej serii Sunseekers Sweet Fuchsia, Salmon, White Perfection i Apple Green. Wszystkie przezimowały. Salmon sa najwyzsze ale najładniejsze sa Apple. Długo kwitna, te różowe szybciej koncza. A Apple i White jak zaczeły miesiac temu tak sa piekne.
Rózowe przesadze bo mozliwe ze maja za mokro i dlatego.

Dziewczyny, moj przyjazd na targi jest pod wielkim znakiem zapytania, prawdopodobnie mnie nie bedzie z powodu kłopotów osobistych, o ktorych nie bede pisac na forum. W tej chwili nie mam po prostu głowy do targow i ogrodu. Musze skupic dzialanie na innym temacie. Bardzo mi przykro ale tak czasem sie ulozy, plany masz a zycie je weryfikuje.
Agatorek 10:58, 09 wrz 2024

Ewa, pięknie masz , też się zachwycam klonem shirasawy w donicy, jak dziewczyny ❤️

Nowy zakup też cudny, jestem wielką fanką judaszowców ❤️, będzie przyciągał wzrok.
Wafel 11:14, 09 wrz 2024

TARCia życzę pomyślnego rozwiązania trudnych spraw, ja będę miała gości w sobotę o ile skończą fachowcy dach robić, jak będę miała rozgrzebaną robotę to wypad na targi możliwy.
Ewa777 11:15, 09 wrz 2024

TAR napisał(a)
Mam 4 z tej serii Sunseekers Sweet Fuchsia, Salmon, White Perfection i Apple Green. Wszystkie przezimowały. Salmon sa najwyzsze ale najładniejsze sa Apple. Długo kwitna, te różowe szybciej koncza. A Apple i White jak zaczeły miesiac temu tak sa piekne.
Rózowe przesadze bo mozliwe ze maja za mokro i dlatego.

Dziewczyny, moj przyjazd na targi jest pod wielkim znakiem zapytania, prawdopodobnie mnie nie bedzie z powodu kłopotów osobistych, o ktorych nie bede pisac na forum. W tej chwili nie mam po prostu głowy do targow i ogrodu. Musze skupic dzialanie na innym temacie. Bardzo mi przykro ale tak czasem sie ulozy, plany masz a zycie je weryfikuje.

To ładnie Ci zimują jeżówki. U mnie niestety słabo. Miałam Salmon, Apple Green, Rainbow, Magenta - one mi nie przezimowały, chociaż próbowałam kilka razy w różnych sezonach. Jedynie White Perfection dobrze przezimowały i rosną u mnie już 3 rok.

Moje White Perfection ładnie wyglądały, ale od połowy sierpnia część ma już brązowe, przyschnięte kwiaty.

Szkoda, że nie będziesz mogła przyjechać na targi i spotkać się z nami. Życie toczy się swoim torem, czasami plany trzeba zmienić. Mam nadzieję, że kłopoty dadzą się rozwiązać. Trzymam kciuki.
Ewa777 11:16, 09 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Ewa, pięknie masz , też się zachwycam klonem shirasawy w donicy, jak dziewczyny ❤️

Nowy zakup też cudny, jestem wielką fanką judaszowców ❤️, będzie przyciągał wzrok.

Dziękuję serdecznie Liczę, że dołączę do grona ogrodników, u których judaszowiec dobrze się przyjmie. Na razie wygląda dobrze i cieszy moje oczy
Ewa777 11:17, 09 wrz 2024

Wafel napisał(a)
TARCia życzę pomyślnego rozwiązania trudnych spraw, ja będę miała gości w sobotę o ile skończą fachowcy dach robić, jak będę miała rozgrzebaną robotę to wypad na targi możliwy.

Ja gości też mam w sobotę, więc bardziej pasuje mi niedziela na spotkanie