Klona Shirasawy zimą przechowuję razem z hortensjami ogrodowymi. W jednym kąciku ogrodu wkopujemy lekko donice, tak około 10-20cm, wszystkie ustawiamy blisko siebie.
Mam 4 z tej serii Sunseekers Sweet Fuchsia, Salmon, White Perfection i Apple Green. Wszystkie przezimowały. Salmon sa najwyzsze ale najładniejsze sa Apple. Długo kwitna, te różowe szybciej koncza. A Apple i White jak zaczeły miesiac temu tak sa piekne.
Rózowe przesadze bo mozliwe ze maja za mokro i dlatego.
Dziewczyny, moj przyjazd na targi jest pod wielkim znakiem zapytania, prawdopodobnie mnie nie bedzie z powodu kłopotów osobistych, o ktorych nie bede pisac na forum. W tej chwili nie mam po prostu głowy do targow i ogrodu. Musze skupic dzialanie na innym temacie. Bardzo mi przykro ale tak czasem sie ulozy, plany masz a zycie je weryfikuje.
TARCia życzę pomyślnego rozwiązania trudnych spraw, ja będę miała gości w sobotę o ile skończą fachowcy dach robić, jak będę miała rozgrzebaną robotę to wypad na targi możliwy.
To ładnie Ci zimują jeżówki. U mnie niestety słabo. Miałam Salmon, Apple Green, Rainbow, Magenta - one mi nie przezimowały, chociaż próbowałam kilka razy w różnych sezonach. Jedynie White Perfection dobrze przezimowały i rosną u mnie już 3 rok.
Moje White Perfection ładnie wyglądały, ale od połowy sierpnia część ma już brązowe, przyschnięte kwiaty.
Szkoda, że nie będziesz mogła przyjechać na targi i spotkać się z nami. Życie toczy się swoim torem, czasami plany trzeba zmienić. Mam nadzieję, że kłopoty dadzą się rozwiązać. Trzymam kciuki.