Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 14:37, 28 lut 2025

Kordina napisał(a)

"Ja wiedziałam, że tak będzie" U mnie deszczyk niewielki na plusie i tak samo jak u Ciebie przebiśniegi i ciemierniki i ranniki
Kły tulipanów wstrzymały swój wzrost od końca stycznia i tkwią w takim samym stanie, mam nadzieję, że atak zimy lutowej im nie zaszkodzi, gorzej z ogrodówkami, ale czas okaże.

Myślę, z eogrodówkom najbardziej przeszkadzaja mrozy majowe. Teraz nie powinno im zaszkodzić.
U mnie dziś cały dzień pada deszcz. Jest szaro i mokro.
TAR 17:50, 28 lut 2025

U nas oczywiscie deszcz od poczatku tygodnia. Mokro i chlupie. Mgly angielskie niemalze.
Ewa777 18:27, 28 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Jeszcze nie byłam sprawdzić, czy moje ciemierniki się podniosły.
I jeszcze musze sprawdzić cyklameny.
Też jestem ciekawa co z moimi ogrodówkami.
Jedna okryłam, ale wiem, że to niewiele daje. Druga rośnie w sumie w zacisznym miejscu, więc może da radę

Ogrodówki to zawsze loteria. Wwzystko zależy od pogody w maju, zwłaszcza w terminie "ogrodników" i Zimnej Zośki.
Twoje ciemierniki też pewnie wstały
Ewa777 14:02, 03 mar 2025

TAR napisał(a)
U nas oczywiscie deszcz od poczatku tygodnia. Mokro i chlupie. Mgly angielskie niemalze.

Weekend był nieciekawy pogodowo, ale ten tydzień zapowiada się pięknie. Nawet wiosennie. Szkoda, że przesiedzę go w pracy.
TAR 15:47, 03 mar 2025

Ewa, ja po cichu licze, ze cos w ogrodzie zrobie. Musze juz ruszyc ostro, bo troche zrobilam w styczniu i zima przyszla. Dokladnie jak rok temu. Bede na wyscigi wszystko robic A i tak polowy nie zdaze
mirkaka 16:46, 06 mar 2025

Ewa777 napisał(a)

Weekend był nieciekawy pogodowo, ale ten tydzień zapowiada się pięknie. Nawet wiosennie. Szkoda, że przesiedzę go w pracy.

Dziś już pięknie i ciepło, ja ruszyłam i zaczęłam ciąć róże i bukietówki Prawie wszystko już porobiłam przed tymi mrozami, więc działam bez napinki. Szkoda że masz weekend w pracy, prawdziwa wiosna się zaczęła
Będę wkrótce wykopywać hakonkę, Ty chciałaś całą zieloną czy też żółtą? Mam obie
Ewa777 16:55, 06 mar 2025

TAR napisał(a)
Ewa, ja po cichu licze, ze cos w ogrodzie zrobie. Musze juz ruszyc ostro, bo troche zrobilam w styczniu i zima przyszla. Dokladnie jak rok temu. Bede na wyscigi wszystko robic A i tak polowy nie zdaze

Ja dopiero w weekend rusze do ogrodu. Zakwitły u mnie pierwsze krokusy, więc zacznę ciąć hortensje bukietowe.
Ewa777 17:03, 06 mar 2025

mirkaka napisał(a)

Dziś już pięknie i ciepło, ja ruszyłam i zaczęłam ciąć róże i bukietówki Prawie wszystko już porobiłam przed tymi mrozami, więc działam bez napinki. Szkoda że masz weekend w pracy, prawdziwa wiosna się zaczęła
Będę wkrótce wykopywać hakonkę, Ty chciałaś całą zieloną czy też żółtą? Mam obie

Ładnie ruszyłaś z pracami.
Chyba niezbyt jasno się wyraziłam. W tygodniu nie mogę wyskoczyć do ogrodu (czyli jak co roku). W weekend bardzo chętnie pójdę, bo znajdzie się trochę czasu. Będę cięła bukietówki.
Hakonki chętnie przyjmę. Jesienią przygotowałm im miejsce. Wolałabym żółte, bo już 2 posadziłam. Daj mi znać, kiedy mogę po nie przyjechać
Ewa777 17:07, 06 mar 2025

W tym tygodniu były wyższe temperatury, ale bardzo wiało. Było słonecznie, ale przez ten wiatr bardzo nieprzyjemnie. Dziś był pierwszy dzień bez wiatru i temperatura poszybowała do 16'C.
Nowe kwiaty w ogrodzie.

Ewa777 17:09, 06 mar 2025