Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Alija 21:36, 22 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)
Magnolia Genie

Ewa, cudna jest ta magnolia Genie, ale Leonard Messel też piękna, obydwie mi się bardzo podobają.
W ogóle pięknie masz w ogrodzie, kolorowo i wiosennie.
Ewa777 22:06, 22 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

Przepiękna, ale Gienie też cudna, bardzo obficie u Ciebie kwitną, co robisz, nawozisz je czymś? Moje magnolie cierpią latem na susze, kwitną bardzo skromnie, czekam aż korzenie sięgną głębszych warstw , może wtedy się zapełnią kwiatami.

Nowożę je nawozem dedykowanym magnoliom. Nic więcej. Podlewanie mam automatyczne, więc moje rośliny sa odpowiednio nawodnione.
Ewa777 22:08, 22 kwi 2025

Alija napisał(a)

Ewa, cudna jest ta magnolia Genie, ale Leonard Messel też piękna, obydwie mi się bardzo podobają.
W ogóle pięknie masz w ogrodzie, kolorowo i wiosennie.

Bardzo dziękuję Alicjo Obie magnolie pięknie zakwitły w tym roku. Przymrozki im nie przeszkodziły. Zakwitły bardzo obficie.
Wafel 22:24, 22 kwi 2025

Ewa, no jak w raju ogrodowym
Margo2 23:14, 22 kwi 2025

Właśnie. Tytuł wątku zupełnie nie pasuje> Przepięknie kwitną drzewa i cebulowe.
Jestem bardzo ciekawa, czy będziesz zadowolona z tego ostrokrzewu.
Proszę o relację, ajk się zachowuje i czy spełnia Twoje oczekiwania.

Ewa777 napisał(a)

Dzięki za rady w sprawie liści
Ciemierniki potrzebują dużo czasu, żeby się rozrosnąć. Moje największe kępy mają 10 lat. 3-4 letnie mają po 2-4 kwiatki.

Pocieszyłaś mnie.
Chociaż sądzę, że u mnie jest ciut za kwaśno.
Musze podsypać skorupek
Ewa777 08:59, 23 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Ewa, no jak w raju ogrodowym

Dziękuję
Ja widzę, co trzeba jeszcze zrobić w ogrodzie. Brakuje mi trochę czasu. Gdyby ten tydzień był wolny bez przygotowań do świąt, to pewnie bym się wyrobiła.
Ewa777 09:09, 23 kwi 2025

Margo2 napisał(a)
Właśnie. Tytuł wątku zupełnie nie pasuje> Przepięknie kwitną drzewa i cebulowe.
Jestem bardzo ciekawa, czy będziesz zadowolona z tego ostrokrzewu.
Proszę o relację, ajk się zachowuje i czy spełnia Twoje oczekiwania.

Pocieszyłaś mnie.
Chociaż sądzę, że u mnie jest ciut za kwaśno.
Musze podsypać skorupek

Tytuł to trochę taka żartobliwa gra słów
Sama jestem ciekawa tego ostrokrzewu. Listki ma ciemniejsze niż bukszpan. W opisach podają, że przyrost roczny ma 10-30cm. Trzeba go przycinać 2 razy w roku, czyli jak bukszpan. Będę relacjonować

Ciemiernikom podsyp skorupki jaj. Nie wiem, jak wpływa kwasowość gleby na rozwój ciemierników, bo jak już dziewczyny zauważyły, u mnie rosną przy rododendronach i dobrze się mają
Dorota321 21:27, 23 kwi 2025

Powiem Ci Ewo, że przez ten czas co nie mogłam się zalogować mocno wypadłam z gry Ogrodowiskowej. Twoja świdośliwa jest piękna, ta czysta biel mnie zachwyca. Obie magnolie są zachwycające, ale ta Leonard Messel bardzo przypadła mi do gustu, szkoda, że nie mam miejsca na nią. Staram się nie dokupywać kolejnych roślin, bo latka lecą, sił ubywa, leczenie też mocno osłabia. Co rok kupuję tylko jakieś surfinie do altany.
Pięknie w Twoim ogrodzie.
Basieksp 21:47, 23 kwi 2025

Młode listeczki judaszowca

Śliczne mój jeszcze takich rozwinętych listków nie ma, ale zaczyna kwitnąć mam dwa jeden starszy, jest ok i nowy, który sadziłam późną jesienią. Z tego drugiego chyba nic nie będzie, nic narazie się z nim nie dzieje. Poczekam jeszcze, może jednak się obudzi.
Ewa777 11:51, 24 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)
Powiem Ci Ewo, że przez ten czas co nie mogłam się zalogować mocno wypadłam z gry Ogrodowiskowej. Twoja świdośliwa jest piękna, ta czysta biel mnie zachwyca. Obie magnolie są zachwycające, ale ta Leonard Messel bardzo przypadła mi do gustu, szkoda, że nie mam miejsca na nią. Staram się nie dokupywać kolejnych roślin, bo latka lecą, sił ubywa, leczenie też mocno osłabia. Co rok kupuję tylko jakieś surfinie do altany.
Pięknie w Twoim ogrodzie.

Dorotko, umknęło Ci kilka wpisów i fotek, ale teraz będziesz na bieżąco Wiele osób ( w tym ja) tęskniło za Tobą. Bardzo się cieszę, że już jesteś na forum Bardzo lubię Twój bujny ogród, dekoracje i smakołyki