Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 00:24, 27 kwi 2025

Wafel napisał(a)
A to super, będzie ładna kurtyna

W tym roku pewnie nie zupełnie przykryją, bo trawki młodziutkie, ale liczę, że w przyszłym roku będzie lepiej.
Ewa777 00:27, 27 kwi 2025

Kasya napisał(a)
Gienie imponujaca
Czy ty ją jakos prostujesz. ?
Pytam bo mi się jarzab wygial i zastanawiam sie jak sobie poradzic

U mnie wszystkie młode drzewka są opalikowane. Za mocno u nas wiej, żeby pozwolić im rosnąć, gdzie wiatr zawieje. Genie też rośnie przy paliku.
Ewa777 00:29, 27 kwi 2025

Alija napisał(a)

Tulipanów cały łan, pięknie wyglądają w takich ilościach.

Dzięki Chłodniejsza pogoda sprzyja dłuższemu kwitnieniu
Ewa777 00:31, 27 kwi 2025

zbigniew_gazda napisał(a)
No właśnie - Ewa przycinasz te liście tulipanowe potem aż do wyschnięcia ? W takim szpalerze to potem kiepsko wyglądają wśród innych bylin.

Po przekwitnięciu przycinam tulipany zostawiajac jedną parę liści. Wśród mojego buszu na rabatach nie widać ich za bardzo. Na tej rabacie być może będą szpecić, bo hakonki jeszcze młode i pewnie ich nie przykryją w tym roku.
anpi 01:20, 27 kwi 2025

Piękna Gienia! Coraz bardziej kuszą mnie magnolie
Tulipanowo podziwiam, bo u mnie w tym roku słabo. Dokupowałam więcej hiacyntów, bo tulipany w większości jednoroczne i dużo pomyłek kolorystycznych.
Dziś niezbyt miło się ogródkowało, lodowate powietrze! Ale trawę kosiliśmy, bo oszalała po deszczu.
Wafel 15:37, 27 kwi 2025

Ewa ty chciałaś brunery u siebie? Bo mam 4 siewki, 2 mogę oddać, tylko jeszcze nie wiem które to są czy Silver czy Sea Heart
Dorota321 16:03, 27 kwi 2025

Rabata tulipanowa piękna, w tym roku i u mnie nie zeżarły nornice wszystkich cebul. Zakwitło kilka i u mnie.
Ewa777 18:17, 27 kwi 2025

anpi napisał(a)
Piękna Gienia! Coraz bardziej kuszą mnie magnolie
Tulipanowo podziwiam, bo u mnie w tym roku słabo. Dokupowałam więcej hiacyntów, bo tulipany w większości jednoroczne i dużo pomyłek kolorystycznych.
Dziś niezbyt miło się ogródkowało, lodowate powietrze! Ale trawę kosiliśmy, bo oszalała po deszczu.

U mnie rabatach z tulipanami z poprzednich lat tez słabo. Kwitną tylko pojedyncze. U mnie dziś odrobinę cieplej niż wczoraj. Dokończyliśmy sadzić na rabacie wokół judaszowca. Są tam ostrokrzewy karbowanolistne i hakonki. Dosadziłam kilka przebiśniegów, żeby wiosna coś już rosło. Czekam na przesyłkę z sasankami, które też tu posadzę.
Ewa777 18:18, 27 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Ewa ty chciałaś brunery u siebie? Bo mam 4 siewki, 2 mogę oddać, tylko jeszcze nie wiem które to są czy Silver czy Sea Heart

Nie chciałam bruner. Może ktoś inny.
Ewa777 18:19, 27 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)
Rabata tulipanowa piękna, w tym roku i u mnie nie zeżarły nornice wszystkich cebul. Zakwitło kilka i u mnie.

Z nornicami problem. Mi udało się je wytępić, oby nie wróciły, bo same z nimi kłopoty.